کد خبر 563
۹ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۹

رکود سنگ‌آهن از چین به ژاپن رسید

رکود سنگ‌آهن از چین به ژاپن رسید

کامودیتی استراتژی خرید متمرکز چین می‌تواند نوسانات فولاد و سنگ آهن در آینده را محدود کند و با کاهش رقابت، عامل منطقی شدن قیمت‌ها شود. 

به گزارش پایگاه خبری آهن‌نیوز، روند معاملات سنگ‌آهن در روز پایانی هفته تغییر کرد و به این ترتیب در حالی که سنگ‌آهن عیار ۶۲‌ درصد معیار پلتس تا روز پنج‌شنبه ۲۸ جولای تا ۱۱۷ دلار و ۵۰ سنت رشد قیمتی داشت، مجدداً وارد مسیر افت نرخ شد و در روز ۲۹ جولای تا ۱۱۴ دلار و ۵۰ سنت عقب نشست.

اگرچه بهای سنگ‌آهن در روز پایانی هفته اندکی تعدیل شد؛ اما گزارش‌ها از بهبود انتظارات قیمتی در بازار چین خبر می‌دهد. بهبود چشم‌انداز تقاضا برای محصولات فولادی با وعده‌ بانک‌مرکزی چین برای تامین اعتبار شرکت‌های ساختمانی بدهکار در این کشور، افت موجودی فولاد در چین با توجه به توقف‌های اختیاری فولادسازان این کشور به‌منظور کاهش زیان تولید و افزایش ورود نقدینگی به معاملات این بخش باعث شده است تا بر حجم خرید سنگ‌آهن وارداتی چین افزوده شود.

کشور چین ۵۰۰ فولادساز دارد و سالانه ۱.۱ میلیارد تن سنگ آهن به ارزش ۱۸۰ میلیارد دلار وارد می کند. تا قبل از سال ۲۰۱۰، قیمت سنگ آهن بعنوان ضریبی از قیمت فولاد بود که به صورت سالانه مذاکره و نهایی می‌شد، لکن با رشد تقاضای چین، صادرکنندگان سنگ آهن بروی قراردادهای اسپات، حرکت کردند. 

تعداد زیاد خریدار چینی در بازار بین‌المللی، عامل رقابت منفی و رشد قیمت سنگ آهن طی سال‌های اخیر بوده است. حالا دولت به دنبال تغییر استراتژی بوده و  قرار است خرید سنگ آهن به صورت متمرکز صورت گیرد تا از رقابت و بازی تجار بین‌المللی بکاهد.

کامودیتی استراتژی خرید متمرکز چین می‌تواند نوسانات فولاد و سنگ آهن در آینده را محدود کند و با کاهش رقابت، عامل منطقی شدن قیمت‌ها شود. 
از ژاپن هم خبر می‌رسد که تقاضا برای فولاد در این کشور افت پیدا کرده است. منابع پلتس بر این باورند که کاهش تقاضا در ژاپن بیشتر به دلیل کاهش تولید خودرو در این کشور از ابتدای سال رقم خورده است.

فولادسازان ژاپنی به دلیل کاهش تقاضای داخلی چاره‌ای جز افت تولید ندارند. در عین حال، فولادسازان بزرگ این کشور مجبور شده‌اند قراردادهای بلندمدت خود را تغییر دهند. در اوکراین نیز بزرگ‌ترین کارخانه تولید فولاد یعنی «ارسلور متال» به علت رکود موجود در بازار از ابتدای ماه آگوست به مدت سه‌ماه تولید محصولات خود را به حالت تعلیق درمی‌آورد

پایان پیام/ ف

کد خبر 563

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =