مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان گفت: در اجرای این طرح، با توجه به خشکسالی و بارندگیها بیشتر به سمت بذرکاری و کاشت گونههای بومی مناطق مختلف استان رفتیم.
ابوطالب امینی افزود: برای بذرکاری، یک میلیون و ۸۰۰ هکتار در وسعت بیش از چهار هزار و ۵۰۰ هکتاری گود کاری صورت گرفته است.
وی اضافه کرد: بیشتر بذر اختصاص یافته، درخت بادام اسکوپاریا یا بادام کوهی است، گونهای درخت مقاوم به خشکی که میتواند شرایط بد و سخت رشد مانند آبوهوای نامساعد و خاک نامرغوب را بهخوبی تحمل کنند؛ به همین علت در مناطقی مانند استان اصفهان که آبوهوای گرم و خشک دارد، رشد خوبی دارند.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان ادامه داد:امسال، چهار میلیون و ۷۰۰ هزار اصله نهال در استان تولید شده که یک میلیون و ۸۰۰ هزار اصله آن را بخش خصوصی تولید کرده است.
امینی با بیان اینکه سرانه جنگل به ازای هر نفر در دنیا، ۶۵ صدم هکتار است افزود: هم اکنون در کشور ۱۷ صدم هکتار سرانه جنگلها به ازای هر نفر است که طبق قانون هوای پاک این میزان باید به ۲۵ صدم هکتار برسد.
وی اضافه کرد: برای سهم بندی استانها در طرح مشارکت مردمی کاشت یک میلیارد درخت، با توجه به میزان رویشگاهها و پوشش جنگلیها، سرانه نسبت به جمعیت هر منطقه از کشور مشخص شده است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان گفت: کاشت ۲۰ میلیون اصله نهال در مدت چهار سال سهم استان اصفهان در طرح تولید و کاشت یک میلیارد درخت در کشور است. امینی افزود:سهم هر کدام از ۲۸ شهرستان در استان اصفهان بستگی به اقلیم، نوع درخت سازگار با شرایط آب و هوایی منطقه، منابع آبی در دسترس مشخص شده است.
وی گفت: با توجه به اینکه بیش از سه میلیون هکتار، وسعت عرصههای بیابانی این استان است در طرح مشارکت مردمی کاشت یک میلیارد نهال، بیشتر گونههای بیابانی مقاوم به خشکی و کم آبی مثل گز شاهی، تاغ، قره داغ، آتریپلکس و نهال فضای سبزی همچون زیتون، سنجد، اقاقیا توت و ارغوان تولید شده است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با اشاره به اینکه در اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور، ۲۵ تفاهم نامه با نهادهای مختلف امضا شده است، گفت: دستگاهها و شرکتهای بزرگ همچون پالایشگاه اصفهان، فولاد مبارکه و فولاد نطنز همکاری خوبی برای کاشت نهال و بذر داشتند.
انتهای پیام/
نظر شما