کد خبر 10239
۹ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۳

پیش‌بینی چشم‌انداز بازار سرمایه در سال ۱۴۰۳

پیش‌بینی چشم‌انداز بازار سرمایه در سال ۱۴۰۳

آیا پس از عقبگرد قیمت سهام در آخرین فصل سال ۱۴۰۲، می‌توان در انتظار یک بهار سبز برای بورس تهران بود؟

به گزارش پایگاه خبری آهن‌نیوز، نگاهی به عملکرد فصلی بورس تهران در سال ۱۴۰۲ نشان از ثبت دو فصل مثبت و دو فصل منفی در این سال دارد. در این میان بیشترین بازدهی این سال در فصل بهار به میزان ۱۴ درصد ثبت شد. با این حال شاخص کل بورس تهران در دو فصل تابستان و زمستان به ترتیب به میزان ۲/۴ و ۰/۷ درصد عقب‌نشینی کرد.

دو فصل تابستان و زمستان همواره پرریسک‌ترین فصول برای شرکت‌های بورسی به واسطه محدودیت‌های انرژی است. آیا پس از عقبگرد قیمت سهام در آخرین فصل سال ۱۴۰۲، می‌توان در انتظار یک بهار سبز برای بورس تهران بود؟

پیش‌بینی چشم‌انداز بازار سرمایه در سال ۱۴۰۳

حال نظر تعدادی از کارشناسان را درباره پیش بینی آنها درخصوص وضعیت بازار سرمایه در سال ۱۴۰۳ جویا شدیم.

سوابق آماری نشان دهنده بهتر شدن وضعیت بورس است
فردین آقابزرگی - کارشناس بازار سرمایه با اشاره به پیشی گرفتن شاخص کلی بورس در پنج سال منتهی به سال ۹۹، بیان کرد: در سال ۹۹ و تقریبا تا اواسط مرداد ماه ۹۹ شاهد بالاترین میزان سوددهی در بازار سرمایه و شرکت ها و صندوق های سرمایه گذاری بودیم.
وی با اشاره به اینکه آمارها نشان می‌دهد از مرداد ماه ۹۹ به مدت سه سال شاهد کاهش میزان سوددهی بودیم، یادآور شد: میزان سود بورس در این مدت فقط ۱۰ درصد بوده است.
آقابزرگی ادامه داد: با وجود اینکه آمارهای موجود فقط می‌توانند پایه‌ای برای پیش بینی‌های آینده باشند اما به نظر می‌رسد این سوابق آماری می‌تواند نشان‌دهنده بهتر شدن وضعیت بورس در سال جدید باشد.
به گفته این کارشناس بورس، عوامل خارجی نیز می‌تواند در افزایش و بهبود شاخص کلی بورس کشور تاثیر بگذارد، اما عوامل خارجی که شامل اقتصاد چین و هند هستند در حال حاضر محاسبه شده و تغییر خاصی ندارد تا قیمت نفت را بالا ببرد، البته وقوع جنگ‌ها در جهان و شرایطی مانند آن نیز روی تغییرات بازار سرمایه تاثیر می‌گذارد.

با ادامه سیاست‌های انقباضی دولت و بانک مرکزی، شرایط بورس بهتر نمی‌شود
همچنین حمید میرمعینی - کارشناس بورس بازار سرمایه را موتور اقتصاد هر کشور عنوان کرد و گفت: در کشورهای پیشرفته تغییرات بازار سرمایه در اقتصاد تاثیرگذار است و نتیجه تنگاتنگی با اقتصاد دارد اما در ایران این گونه نیست.
وی با بیان اینکه متاسفانه جایگاه بازار سرمایه در نزد مسئولان باارزش تلقی نمی شود، ادامه داد: در کشور ما بازار بورس تحت تاثیر اقتصاد و سیاست بوده و از جنبه تاثیرپذیری اش در اقتصاد کشور استفاده نشده است.
میرمعینی اضافه کرد: در صورتی حال بورس خوب می‌شود که اوضاع و احوال اقتصادی خوب باشد، البته به همان نسبت که عوامل کاذب زا مانند افزایش دلار نیمایی، ارز و تورم در وضعیت خوب یا بد اقتصاد تاثیر می‌گذارد این عوامل بر بازار سرمایه نیز تاثیرگذار است.

به گفته این کارشناس بورس، شرکت‌ها و صندوق‌های سرمایه‌گذاری بازار سرمایه نمی‌تواند به تنهایی افزایش بهره‌وری داشته باشد.

وی افزود: اگر سیاست‌ها تغییر کرده، جریان بازار سرمایه را جذاب کند که نقدینگی به سمت بازار سرمایه برود، می‌توان امیدوار بود که وضعیت بورس در سال آینده بهتر شود اما احتمالش خیلی کم است و در واقع اگر سیاست‌های انقباضی دولت و بانک مرکزی ادامه یابد شرابط بورس بهبود نمی‌یابد.

نرخ بهره موثر سپرده‌ها آفت بازار سرمایه

محمد امین فرجادفر، دیگر کارشناس بازار سرمایه گفت: سال گذشته بازار سرمایه باوجود انتظارات فعالان، متاثر از دخالت‌های دولت و تشدید سیاست‌های انقباضی بانک مرکزی در زمستان با رشد خاصی مواجه نشد. همچنین انتظارات فعالان برای انتهای سال ۱۴۰۲ یک رشد خوب همانند سال گذشته بود که محقق نشد.

این فعال بازار سرمایه اظهارکرد: رشد نقطه به نقطه بهمن ۱۴۰۲، ۲۷.۵ درصد بوده و نشان دهنده رشد ۳ درصدی نقدینگی بوده است و انتظار می‌رود در بهترین حالت و با تداوم روند انقباضی در پایان سال ۱۴۰۲، شاهد نقدینگی ۷.۹۰۰ تا ۸.۰۰۰ همتی به معنای رشد نقدینگی ۲۵ درصدی در سال ۱۴۰۲، هستیم. به عبارت دیگر حد بالای سیاست انقباضی بانک مرکزی و با استفاده از سقف تاریخی نرخ‌های بهره بانک مرکزی به بهای ایجاد یک رکود همه جانبه و یکپارچه و هدف‌گذاری ابتدای سال، خود، رشد ۲۵ درصد نقدینگی را سبب شده است.

به گفته فرجادفر؛ در سال ۱۴۰۲، بازار هیجان و ریسک‌پذیری سال‌های قبل را نداشت و عامل اصلی آن نیز نرخ بهره موثر سپرده‌ها بوده که همه کسب و کارها را زمین گیر کرده است.

انتهای خبر/ ف

کد خبر 10239

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =