کد خبر 1194
۲۰ شهریور ۱۴۰۱ - ۰۹:۱۲

ترمز آهن قراضه کشیده شد!

ترمز آهن قراضه کشیده شد!

با توجه به فصل سرما قیمت قراضه باید افزایش یابد اما از آنجا که سطح تقاضای فولاد پایین است بعید به نظر می‌رسد که این افزایش قیمت صورت پذیرد.

به گزارش پایگاه خبری آهن‌نیوز، در بازار جهانی از هفته گذشته قرنطینه در سه شهر کلیدی چین دوباره شروع شد و همین امر اجازه روان شدن معاملات را گرفت، هر چه دوران قرنطینه طولانی‌تر می‌شود بحران مسکن در چین عمیق‌تر می‌گردد. اکثر دست اندرکارن معتقد هستند که این روند تا نشست حزب کمونیست چین در ماه اکتبر ادامه خواهد یافت. تصمیمات سیاسی چین در این نشست بسیار مهم خواهد بود چون معادلات جنگ اوکراین و روابط با روسیه و آمریکا در آن بسیار پررنگ‌تر از اجلاس‌های قبلی نمود خواهد کرد. در نتیجه بعید به نظر می‌رسد که بخش مسکن در اولویت درجه اول دولت چین باقی بماند و به جای آن مساله انرژی و قرنطینه جایگزین خواهد شد.

در اروپا بالا رفتن قیمت انرژی باعث کاهش بسیاری از فعالیت‌های اقتصادی گردیده است و مستقیما تولید فولاد اروپا را تحت تاثیر قرار داده تا جایی که امکان دارد تولید کل فولاد اروپا تا سطح ۵۰ درصد کاهش یابد اما کاهش تولید به معنای حفظ سقف تقاضا نیست و نباید انتظار داشت که کشورهایی مثل ترکیه معادل کاهش تولید کارخانجات اروپایی افزایش صادرات داشته باشند چرا که افزایش قیمت انرژی برخلاف دهه ۷۰ به علت رکود اقتصادی و بسته بودن بعضی از بازارهای مصرف مثل ایران، عراق، لیبی و چین به کالا منتقل نشده است به همین دلیل افزایش شتابان قیمت انرژی باعث افزایش قیمت تمام شده از یک طرف و بلعیده شدن ذخایر اروپایی گردیده است. با توجه به فصل سرما قیمت قراضه باید افزایش یابد اما از آنجا که سطح تقاضای فولاد پایین است بعید به نظر می‌رسد که این افزایش قیمت صورت پذیرد تنها کشوری که امید می‌رود در آن سرمایه‌گذاری سنگینی صورت بپذیرد امریکاست که از تحریم روسیه و افزایش قیمت نفت و گاز بهره کافی را برده و یک برنامه مقدماتی با بودجه دو هزار میلیارد دلاری برای بازسازی زیرساخت‌های خود دارد. شباهت اقتصاد امروز دنیا با همه‌گیری کرونا در سال ۲۰۱۹ کم نیست زمانی که قیمت نفت به حداقل خود کاهش یافت و باعث کاهش تولید همه کالاها گردید اما بعد از رفع قرنطینه قیمت‌ها به یکباره اوج گرفت.

در ادامه به وضعیت مقاطع فولادی در بازارهای جهانی پرداخت شده است:

سنگ آهن

در هفته‌ای که گذشت در بازار سنگ آهن وارداتی در چین متوسط قیمت سنگ آهن خلوص ۶۲ درصد بهبود داشت و از ۹۶ دلار به بالای ۱۰۰ دلار هر تن سی اف آر رسید. جو بازار مثبت شد، خبرهایی از افزایش تولید میلگرد و کاهش موجودی بازار آن شنیده شد. شهر ژنگژو چین نیز اعلام کرد که ساخت پروژه‌های مسکن متوقف شده را آغاز خواهد کرد از این رو بازار کمی به بهبود تقاضای سپتامبر و اکتبر امیدوارتر شده است.

قراضه

 بازار واردات قراضه در ترکیه افت چشمگیری داشته و از ۴۰۰ دلار به کمتر از ۳۷۰ دلار هر تن سی اف آر رسید. معامله‌ها در قیمت‌های پایین نهایی شدند و روند بازار نزولی ماند ولی انتظار می‌رود با کاهش عرضه قیمت‌ها به زودی به کف برسند.

قراضه صادراتی سنگین کلاس ۲ ژاپن نیز ۸ دلار افت داشت و ۳۴۷ دلار هر تن فوب شنیده شد. متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین در شرق آسیا نیز از ۴۴۰ دلار به ۴۱۵ دلار هر تن سی اف آر رسید.

بیلت

متوسط قیمت بیلت صادراتی سی آی اس ۲ دلار بالا رفت و ۵۲۸ دلار هر تن فوب ثبت شد. در بازار واردات چین بیلت از ۴۷۵ تا ۴۸۰ دلار به ۴۹۰ دلار هر تن سی اف آر رسید.

در بازار واردات جنوب شرق آسیا نیز قیمت بیلت از ۵۳۰ تا ۵۳۵ دلار به ۵۵۰ دلار هر تن سی اف آر افزایش یافت. در ترکیه نیز بیلت صادراتی از ۵۹۰ تا ۶۰۰ دلار به ۶۱۰ تا ۶۲۵ دلار هر تن فوب بهبود داشت.

مقاطع

در چین متوسط قیمت میلگرد صادراتی از ۵۸۷ دلار به ۵۹۳ دلار هر تن فوب رسید. میلگرد صادراتی ترکیه ۱۵ دلار بهبود داشت و به ۶۷۵ دلار هر تن فوب رسید. میلگرد صادراتی سی آی اس نیز از ۵۸۵ تا ۵۹۰ دلار به ۵۹۵ دلار هر تن فوب دریای سیاه رسید.

همچنین در بازار داخلی امریکا میلگرد در ۹۹۰ دلار هر شورت تن درب کارخانه ثبات داشت. در بازار داخلی اروپا نیز میلگرد رشد چشمگیری داشته از ۹۵۵ یورو به ۹۹۰ یورو هر تن درب کارخانه رسید.

ورق

 ورق گرم صادراتی سی آی اس با ۲۰ دلار رشد به ۵۴۰ دلار هر تن فوب دریای سیاه رسید. متوسط قیمت ورق گرم صادراتی چین نیز ۵۸۵ دلار هر تن فوب شنیده شد که ۳ دلار رشد داشت. ورق گرم صادراتی ترکیه از ۶۵۰ تا ۶۸۰ دلار به ۶۸۰ تا ۷۰۰ دلار هر تن فوب بهبود داشت.

در بازار داخلی اروپا ورق گرم تا ۳۰ یورو رشد داشت و ۷۹۰ یورو هر تن درب کارخانه شنیده شد. در بازار داخلی امریکا نیز ورق گرم ۳۰ دلار بهبود داشته ۸۲۰ دلار هر شورت تن درب کارخانه ثبت شد.

همچنین اسلب صادراتی سی آی اس از ۴۳۰ دلار به ۴۴۵ تا ۴۶۰ دلار هر تن فوب رسید و اسلب صادراتی ایران نیز در ۴۳۰ تا۴۴۵ دلار هر تن فوب ثبات داشت.

پایان پیام/ ف

کد خبر 1194

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 0 =