کد خبر 13800
۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۱۶

افزایش تعرفه واردات میلگرد ایران به عراق؛ زنگ خطر برای فولادسازان ایرانی

افزایش تعرفه واردات میلگرد ایران به عراق؛ زنگ خطر برای فولادسازان ایرانی

عضو هیات رئیسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق، اعلام کرد که عراق تعرفه واردات میلگرد از ایران را از ۲۰ درصد به ۳۰ درصد افزایش داده است؛ اقدامی که می‌تواند به‌طور جدی بر رقابت‌پذیری فولادسازان ایرانی در بازار عراق تأثیر بگذارد. وی اظهار داشت که این تصمیم در راستای حمایت از صنایع داخلی عراق صورت گرفته است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری آهن‌نیوز؛ سید حمید حسینی، عضو هیات رئیسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق، اعلام کرد که عراق تعرفه واردات میلگرد از ایران را از ۲۰ درصد به ۳۰ درصد افزایش داده است؛ اقدامی که می‌تواند به‌طور جدی بر رقابت‌پذیری فولادسازان ایرانی در بازار عراق تأثیر بگذارد. وی اظهار داشت که این تصمیم در راستای حمایت از صنایع داخلی عراق صورت گرفته است.

عراق در شهرهای سلیمانیه، اربیل، کربلا و بصره واحدهای تولید میلگرد احداث کرده و شمش فولادی مورد نیاز این واحدها را از ایران وارد می‌کند تا به میلگرد تبدیل شود. حسینی تأکید کرد که این تعرفه جدید، می‌تواند صادرات میلگرد ایران به عراق را که ماهانه بین ۷۵ تا ۱۰۰ میلیون دلار برآورد می‌شود، با چالش جدی مواجه کند.

حسینی همچنین اشاره کرد که عراق سیاست افزایش تعرفه بر محصولاتی که قابلیت تولید داخلی دارند را دنبال می‌کند. علاوه بر میلگرد، این کشور تولید اوره، مقاطع فولادی، محصولات کشاورزی، مواد غذایی، مرغ و تخم‌مرغ را نیز در دستور کار قرار داده است و در برخی موارد نیز موفقیت‌هایی کسب کرده است.

به گفته حسینی، تجربه تجارت با عراق نشان داده که این کشور معمولاً پس از افزایش تعرفه واردات کالاهای ایرانی، به دلیل برهم خوردن تعادل بازار، مجبور به کاهش دوباره تعرفه می‌شود؛ اما کاهش تعرفه‌ها به‌صورت عمومی اعلام نمی‌شود و تنها به گمرکات مرزی ابلاغ می‌گردد.

حسینی ارزش تجارت غیرنفتی ایران و عراق در سال گذشته را 11.9 میلیارد دلار اعلام کرد و افزود: با احتساب صادرات برق، این رقم به 12.5 میلیارد دلار افزایش می‌یابد. علاوه بر این، صادرات خدمات ایران به عراق نیز سالانه بین یک تا دو میلیارد دلار محاسبه می‌شود.

وی به حجم تجارت غیررسمی بین دو کشور نیز اشاره کرد و گفت که ارقام رسمی تنها بخش از تجارت بین ایران و عراق را نشان می‌دهد؛ کالاهایی که از طریق قاچاق و همراه مسافر وارد عراق می‌شوند، در آمار رسمی ثبت نمی‌شوند. حسینی افزود که دام زنده سبک و سایر کالاها از مرزهای غیررسمی بدون نظارت گمرکات به عراق قاچاق می‌شوند.

عضویت عراق در سازمان تجارت جهانی در هاله‌ای از ابهام

حسینی در خصوص عضویت احتمالی عراق در سازمان تجارت جهانی (WTO) بیان کرد که این کشور با کمبودهای قانونی جدی مواجه است و بعید به نظر می‌رسد که بتواند الزامات این سازمان را برآورده کند. وی افزود: "عراق کشوری واردکننده است و صادرات چندانی ندارد که از تخفیف‌های تعرفه‌ای WTO بهره‌مند شود؛ بیشتر صادرات این کشور به نفت خام محدود است."

او همچنین به پیوستن عراق به کارنه‌تیر اشاره کرد و گفت که این اتفاق می‌تواند ترانزیت کالا به اردن و کویت از مسیر عراق را تسهیل کند. حسینی اظهار امیدواری کرد که این موضوع به حمل جاده‌ای کالاهای ایرانی به کویت از مسیر عراق کمک کند.

انتهای پیام/ م

کد خبر 13800

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =