کد خبر 13831
۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۶

صنایع فولادی در خاموشی؛ مسئولان در تکذیب! / ضربه ۱.۳ میلیارد دلاری محدودیت‌های انرژی به فولاد خوزستان

صنایع فولادی در خاموشی؛ مسئولان در تکذیب! / ضربه ۱.۳ میلیارد دلاری محدودیت‌های انرژی به فولاد خوزستان

در حالی که وزیر کشور، اسکندر مؤمنی، شایعه تعطیلی ۱۵ روزه صنایع به دلیل کمبود برق را رد کرده و آن را نادرست خوانده است، گزارش‌های متعددی از قطعی برق در استان‌های یزد، گیلان و خوزستان منتشر شده است.

به گزارش خبرنگار رسانه آهن‌نیوز؛ در حالی که وزیر کشور، اسکندر مؤمنی، شایعه تعطیلی ۱۵ روزه صنایع به دلیل کمبود برق را رد کرده و آن را نادرست خوانده است، گزارش‌های متعددی از قطعی برق در استان‌های یزد، گیلان و خوزستان منتشر شده است.

مؤمنی در جلسه شورای اداری استان کرمان اظهار داشت: «مگر می‌شود صنایع کشور ۱۵ روز بدون برق باشد؟ اصلاً چنین چیزی نیست.»

با این حال، وزیر نیرو، عباس علی‌آبادی، اذعان کرده است که قطعی برق از سال ۱۳۹۷ به بعد وجود داشته و این مشکل همچنان ادامه دارد. وی همچنین تأکید کرده است که وعده‌های غیرواقعی نباید به مردم داده شود و برنامه‌ریزی‌ها برای بهبود وضعیت تا پایان سال در دست اجراست.

این در حالی است که انجمن تولیدکنندگان فولاد نسبت به قطعی مکرر برق در صنایع فولادی گلایه‌مند هستند و برخی کارخانه‌ها در استان‌های مختلف با تعطیلی مواجه شده‌اند.

تناقض در اظهارات مسئولان و گزارش‌های میدانی از قطعی برق در صنایع، نگرانی‌هایی را در میان فعالان اقتصادی و صنعتی کشور ایجاد کرده است.

فولاد خوزستان به عنوان بزرگ‌ترین تامین‌کننده شمش و تختال فولادی کشور و بزرگ‌ترین صادرکننده فولاد ایران، در چهار سال گذشته متحمل خسارات سنگینی به دلیل محدودیت‌های انرژی شده است. این شرکت طی سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳، در مجموع دو میلیون و ۵۵۵ هزار تن از تولید فولاد خود را به دلیل محدودیت‌های انرژی از دست داده که ارزش آن به حدود ۱.۳ میلیارد دلار می‌رسد.

در سال ۱۴۰۰، میزان تولید از دست رفته فولاد خوزستان به دلیل محدودیت‌های انرژی ۶۳۸ هزار تن بوده که با توجه به میانگین قیمت ۶۰۷ دلار به ازای هر تن فولاد صادراتی ایران، خسارتی معادل ۳۸۷.۳ میلیون دلار به این شرکت وارد شده است. در سال ۱۴۰۱ نیز با تولید از دست رفته‌ای به میزان ۳۴۴ هزار تن و میانگین قیمت ۵۲۶ دلار در هر تن برای فولاد صادراتی، خسارتی بالغ بر ۱۸۰.۹ میلیون دلار برای این شرکت به واسطه محدودیت‌های انرژی ثبت شده است.

سال ۱۴۰۲ شاهد افزایش دوباره زیان‌های ناشی از بحران انرژی بوده‌ایم، به‌گونه‌ای که تولید از دست رفته فولاد خوزستان به ۵۹۳ هزار تن رسید و با میانگین قیمت ۴۸۶ دلار به ازای هر تن برای فولاد صادراتی کشور، میزان خسارت این شرکت ناشی از محدودیت‌های انرژی به ۲۸۸.۲ میلیون دلار رسید. 

در نهایت، در سال ۱۴۰۳، فولاد خوزستان با بیشترین آسیب مواجه شد و حدود ۹۸۰ هزار تن از تولید خود را به دلیل محدودیت‌های انرژی از دست داد. با توجه به میانگین قیمت ۴۵۰ دلار به ازای هر تن، خسارت این شرکت ناشی از محدودیت‌های انرژی در سال گذشته به ۴۴۱ میلیون دلار رسید.

باید توجه کرد که ادامه روند محدودیت‌های انرژی می‌تواند پیامدهای جبران‌ناپذیری برای شرکت فولاد خوزستان به‌عنوان یکی از ارکان اصلی صنعت فولاد کشور در پی داشته باشد. در واقع، لزوم توجه فوری و برنامه‌ریزی ملّی برای تامین پایدار انرژی صنعت مادر و حیاتی فولاد، بیش از پیش احساس می‌شود.

انتهای پیام/ م

کد خبر 13831

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =