کد خبر 3840
۱۷ فروردین ۱۴۰۲ - ۰۸:۵۲

ایران در میان سه نهادِ شورای اقتصادی-اجتماعی ملل متحد

ایران در میان سه نهادِ شورای اقتصادی-اجتماعی ملل متحد

عضویت ایران در سه نهاد کمیسیون پیشگیری از جرم و عدالت کیفری (CCPCJ)، کمیته برنامه و هماهنگی ملل متحد (CPC) و شورای برنامه جهانی مقابله با ایدز (UNAIDS) توسط شورای اقتصادی-اجتماعی ملل متحد (اکوسوک) به تصویب رسید.

به گزارش پایگاه خبری آهن‌نیوز به نقل از ایرنا، شورای اقتصادی-اجتماعی ملل متحد (اکوسوک) در نشست روز چهارشنبه به وقت محلی خود با اجماع، عضویت ایران در سه نهاد کمیسیون پیشگیری از جرم و عدالت کیفری (CCPCJ)، کمیته برنامه و هماهنگی ملل متحد (CPC) و شورای برنامه جهانی مقابله با ایدز (UNAIDS) را به تصویب رساند.
کمیته برنامه و هماهنگی ملل متحد (CPC) به عنوان نهاد فرعی اکوسوک و مجمع عمومی، بازوی سیاست‌گذار در امر برنامه‌ریزی و هماهنگی در سازمان ملل است. ایران همواره مسئولیت مهمی در فرآیند تصمیم‌گیری، ارائه راهنمایی و مشاوره مستمر در مورد موضوعات مربوط به برنامه‌ریزی و بودجه سازمان ملل بر عهده داشته است.
ایران به عنوان یکی از اعضای موسس سازمان ملل و با تکیه بر تجربه گسترده خود و مشارکت طولانی مدت در این نهاد، فعالانه در تهیه برنامه‌های استراتژیک سازمان ملل متحد شرکت کرده و همواره سیاست خود را هماهنگی اولویت‌ها و نیازهای جامعه بین‌المللی و تطابق آن با آرای کشورهای در حال توسعه اعلام داشته است.
جمهوری اسلامی ایران همچنین نقش فعالی در برنامه مشترک سازمان ملل متحد در مورد ایدز (UNAIDS) ایفا کرده است. این نهاد ظرفیت تصمیم‌گیری و اجرایی عمده‌ای برای هماهنگی اقدامات ۱۱ ارگان وابسته به سازمان ملل متحد، جامعه مدنی و بخش خصوصی در امر مبارزه با این بیماری فراهم می‌آورد.
همچنین تداوم عضویت جمهوری اسلامی ایران در کمیسیون پیشگیری از جرم و عدالت کیفری و ایفای نقش فعال در این نهاد حائز اهمیت است. این ارگان فرعی ملل متحد که در شهر وین مستقر است، محملی برای تبادل تخصص، تجربه و اطلاعات به منظور توسعه استراتژی‌های ملی و بین‌المللی و شناسایی اولویت‌های مبارزه با جرم است.
پیشتر ۵۴ عضو گروه آسیا-اقیانوسیه کاندیداتوری ایران از این گروه منطقه‌ای را برای عضویت در سه نهاد مذکور به تایید رسانده بودند.
عضویت اجماعی جمهوری اسلامی ایران در این سه نهاد که پس از ماه‌ها تلاش کشورهای غربی برای انزوای ایران در محافل بین‌المللی صورت می پذیرد، اذعان جامعه بین‌المللی به اهمیت جایگاه و عملکرد حرفه‌ای ایران و ضرورت تداوم نقش آفرینی هیات ایران در نهادهای مذکور است.

انتهای خبر/ ف

کد خبر 3840

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =