کد خبر 4533
۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۱

پاسخ توانیر به شرق درباره مصرف برق فولادی‌ها در سال 1401

پاسخ توانیر به شرق درباره مصرف برق فولادی‌ها در سال 1401

توانیر در واکنش به گزارش «دردسرهای ارزی افت تولید» که در ششم اردیبهشت سال جاری در روزنامه «شرق» منتشر شده است، پاسخی را درباره ادعای صاحبان صنایع ارسال کرده است که در ادامه می خوانید.

به گزارش آهن‌نیوز؛ مشکلات زیرساختی در حوزه فناوری اطلاعات (اواخر بهار و اوایل تابستان) و عوارضی که سال گذشته بر صادرات محصولات فولادی اعمال شد (اگرچه این عوارض پس از مدتی برداشته شد) اما سبب شد که برخی کشورهای هدف از این بازار خارج شوند و فرصت مهم ارزآوری فولاد آن هم در قله قیمت های جهانی از دست برود.

1- در سال 1401 نیز مصرف برق بخش صنعتی ایران نسبت به مدت سال پیش از آن (1400) 4.1 درصد رشد داشته است.

2- برخلاف آنچه در متن آمده است، با استناد به منابع داخلی صنعت فولاد، عوارضی که سال گذشته بر صادرات محصولات فولادی اعمال شد (اگرچه این عوارض پس از مدتی برداشته شد) اما سبب شد که برخی کشورهای هدف از این بازار خارج شوند و فرصت مهم ارزآوری فولاد آن هم در قله قیمت های جهانی از دست برود.

3- از دلایل دیگر کاهش تولید صنایع فولادی در سال گذشته مشکلات زیرساختی در حوزه فناوری اطلاعات بود و میزان تولید آنها هیچ ارتباطی به برق نداشته است.

3- در فصول پیک مصرف برق سال گذشته، برای نخستین بار، از ابتدا برنامه های مدیریت بار برق با هماهنگی وزارتخانه های نیرو و صمت انجام و تدوین و هم زمان با آغاز برنامه های مدیریت بار، نظرات اصلاحی در نشست هایی با روسای اصناف به ویژه فولاد و سیمان نیز دریافت شد تا نواقص این برنامه ها تا حد امکان برطرف شود. لازم به ذکر است که این برنامه ها همه از نوع تشویق محور بود، به نحوی که مشترک برق در ازای مشارکت در این برنامه ها، از مشوق های تعریف شده که باعث کاهش در بهای برق مصرفی ها آنها می شود، برخوردار شدند.

6- در تابستان سال 1401 واحدهای صنعتی مستقر در شهرک ها تنها 12 ساعت در هفته محدودیت در مصرف برق داشتند که می توانستند با استفاده از شیفت شب یا فعالیت در روز جمعه آن را هم جبران کنند.

7-درباره صنایع بزرگ و انرژی بر نیز با توجه به اینکه 440 واحد انرژی بر در کشور وجود دارد که عمدتا از واحدهای بزرگ در بخش فولاد، سیمان، آلومینیوم و مس هستند و برای این صنایع نیز با هماهنگی وزارت صمت به گونه ای برنامه ریزی شد که این واحدها تعمیرات یا تعطیلات خود را در طول سال به تابستان موکول کنند.

8-در مجموع آمار شش ماه نخست سال گذشته نشان دهنده آن بود که میزان مصرف برق در بخش پتروشیمی 30 درصد، آلومینیوم کشور 18 درصد، بخش فولاد کشور هشت درصد و سیمان 5.4 درصد نسبت به سال گذشته رشد مصرف برق داشتند.

9- با توجه به تغییرات در نرخ ارز، فروش محصولات فولادی و پتروشیمی نه تنها با زیان همراه نبوده است، بلکه افزایش سودآوری برای سهامداران را نیز به دنبال داشته است که دلیل بارز آن را می توان در گزارش هایی که در کدال از طریق شرکت های فولادی و پتروشیمی منتشر شده و تغییرات قیمت سهام این نوع شرکت ها (از زمستان سال گذشته تاکنون) افزایشی نشان می دهد.

10- همچنین به طور نمونه شرکت فولاد مبارکه اصفهان بر اساس تصمیمات مجمع عمومی فوق العاده مورخ 24/12/1401 افزایش سرمایه شرکت از مبلغ 530,000,000 میلیون ریال به مبلغ 800,000,000 میلیون ریال (از محل سود انباشته مبلغ 270000000 میلیون ریال) در تاریخ 25/12/1401 در مرجع ثبت شرکت ها به ثبت رسانده است (مرجع سایت کدال). این در حالی است که اگر این شرکت در سال گذشته دچار زیان شده و کاهش ارزآوری داشته است، باید تصمیم به افزایش سرمایه از محل آورده نقدی سهامداران می گرفت. لازم به ذکر است که نمونه چنین مواردی را می توان درباره سایر شرکت های بورسی حوزه های پتروشیمی و فولاد نیز در سایت کدال مشاهده کرد.

11- درباره صنعت سیمان نیز برخلاف آنچه در مورد استفاده از ذخایر استراتژیک کلینکر ادعا شده است، یادآور می شود که تولید و فراوری کلینکر و تبدیل آن به سیمان فرایندی مداوم است و اگرحتی فرض (اگرچه چنین موردی اثبات نشده است) استفاده از ذخایر را در مدت محدودی بپذیریم، تولید آن در ماه های بعدی ادامه داشته است. خاطرنشان می کند که در سال گذشته نیز برخی از دلالان در بازار سیمان در ابتدا شایعه کمبود سیمان به دلیل قطعی احتمالی برق در تابستان را مطرح کردند که باعث نوسان در قیمت سیمان شد؛ اما پس از آنکه برنامه های مبتنی بر همکاری و مشوق محور برق با همکاری های صنایع مختلف اجرا و هیچ گونه کمبودی در عرضه سیمان به وجود نیامد و حتی میزان تولید از عرضه نیز پیشی گرفت، باعث شد تا قیمت سیمان به صورت محسوسی (تا 40 درصد) کاهش یابد.

12- با این توضیحات به نظر می رسد برخی در بازارهای جانبی به دنبال کسب حاشیه سود از طریق ایجاد جریان رسانه ای با رواج شایعه قطعی برق در تابستان سال جاری هستند که در این زمینه از اصحاب محترم رسانه خواهشمند است نسبت به حفظ هوشیاری و قرار نگرفتن به عنوان ابزاری در دست این گروه ها که منافع کوتاه مدت را در زیان عموم مردم دنبال می کنند، توجه کافی داشته باشند.

13- لازم به ذکر اینکه در سال جاری صنعت برق برنامه ای در قالب 140 اقدام عملیاتی تعریف کرده است که بخشی از آن در زمینه تشویق مردم به کاهش مصرف برق و اختصاص برق کاهش یافته به صنایع از طریق بورس خواهد بود.

14- ذکر این نکته نیز به عنوان مطلب پایانی خالی از فایده نخواهد بود که بر اساس دستورالعمل های احداث و تاسیس صنایع (اعم از بزرگ و کوچک) و قوانین پدافند غیرعامل کشور، صاحبان صنعت موظف اند نسبت به داشتن مولد اضطراری برای صنایع کوچک و نیروگاه به اندازه ظرفیت مورد نیاز برای صنایع بزرگ اقدام کنند. صنعت برق نیز می تواند در صورت نیاز، برق تولیدی این مولدها را خریداری و به شبکه برق تزریق کند.

منبع : روزنامه شرق

انتهای پیام/

کد خبر 4533

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =