کد خبر 5367
۱۱ تیر ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۳

آهن‌نیوز گزارش می‌دهد:

بازار بدون تقاضا باعث افت قیمت شد

بازار بدون تقاضا باعث افت قیمت شد

تقاضای ضعیف باعث افت قیمت کالاهای فولادی شده و معاملات بازار با توجه به ثبات نرخ ارز و انتظارات کاهشی به وجود آمده کم رمق است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری آهن‌نیوز، معاملات بورس کالا در هفته گذشته با توجه به ثبات نرخ ارز و انتظارات کاهشی به وجود آمده کم رمق بود و اکثر معاملات در قیمت‌های پایه یا با رقابت جزئی انجام شد.

بازار بدون تقاضا باعث افت قیمت شد

در جدول فوق ارقام متوسط هفتگی تولید و متوسط هفتگی قابل عرضه بر حسب هزار تن است. معادل دلاری قیمت‌های بورس کالا با دلار بازار دوم نیما محاسبه شده است. متوسط هفتگی قابل عرضه بر اساس میزان تولیدات شش ماهه ابتدایی سال ١٤٠١ و کسر خود مصرفی تولیدکنندگان محاسبه شده است. در نظر داشته باشید که عرضه‌های ورق گرم به صورت ماهانه انجام می‌شود.

 به علت افت قیمت ورق گرم و کاهش نرخ ارز همراه با رکود بازار قیمت این کالا هم افت کرد و در بازار خارج از بورس ورق گرم با کاهش ۵۰۰ تومانی، حوالی ۲۳ هزار و ۵۰۰ تومان قیمت خورد.

شمش روند نزولی داشت علت آن ضعف تقاضای محصول و کاهش محدود قیمت ارز بود. قطعی برق شهرک‌های صنعتی روی این رکود بی‌تاثیر نیست. تیرآهن و میلگرد هم با توجه به کاهشی بودن شمش روند ثبات رو به پایین داشته‌اند.

در مجموع بازار بسیار راکد ناشی از عقب نشینی تقاضا عامل اصلی روند نزولی قیمت‌های تیرآهن و میلگرد بود و در بازار آزاد قیمت میلگرد کاهش حدود ۵۰۰ تومانی را داشته است.

 قیمت ورق دو میلیمتر رول در مبارکه روز شنبه ۳۴ هزار و ۱۰۰ تومان بود که تا روز چهارشنبه به ۳۳ هزار و ۱۰۰ تومان رسید. فصل مصرف این کالا نیست قطعی برق در واحدهای صنعتی مزید بر علت شده و قیمت را پایین آورده است.

سودآوری زنجیره فولاد بر اساس آخرین قیمت‌های بورس کالای ایران

بازار بدون تقاضا باعث افت قیمت شد

بازار بدون تقاضا باعث افت قیمت شد

در نمودار فوق تمام درصدها بر اساس نرخ شمش و هزینه تبدیل‌ها بر اساس گزارشات شرکت‌های بورسی محاسبه شده است. همچنین نرخ خرید سنگ‌آهن ۹ درصد نرخ شمش و نرخ شمش بر اساس میانگین موزون نرخ معاملاتی برای انواع شمش بلوم و بیلت در بورس کالا در نظر گرفته شده است.

با این تفاسیر با توجه به جو حاکم بر نرخ ارز که انتظارات بر ثبات بیشتر آن است، برآوردها بر این است که طی هفته آتی نیز وضعیت ثبات قیمت‌ها حاکم باشد.

بررسی جذابیت واردات و صادرات محصولات نهایی

بازار بدون تقاضا باعث افت قیمت شد

در جدول فوق منظور از نرخ فروش تولیدکننده نرخ معادل صادراتی برای تولیدکننده است. در واقع این نرخ نقطه بی‌تفاوتی تولیدکننده بین بازار داخلی و صادراتی است. در صورتی که نرخ فروش در بورس کالا بالاتر از این رقم باشد تولیدکننده تمایلی برای صادرات ندارد. این نرخ با مبنا قراردادن نرخ صادراتی و کسر هزینه‌های حمل و گمرکی محاسبه می‌شود. محاسبات بر مبنای دلار بازار دوم نیما انجام شده است.

منظور از نرخ خرید بازرگان، نرخی است که با لحاظ نرخ‌های صادراتی و کسر هزینه‌های حمل و گمرکی و در نظر گرفتن حاشیه سود ۵ درصد برای بازرگان محاسبه شده است. این نرخ با فرض امکان خرید از بورس کالا و صادرات محصول محاسبه شده است. 

نرخ وارداتی با لحاظ هزینه‌های حمل، عوارض وارداتی و در نظر گرفتن ۵ درصد حاشیه سود بازرگان محاسبه شده است. برای ایجاد قابلیت مقایسه با نرخ‌های بورس کالا مالیات بر ارزش افزوده را در نظر گرفته نشده است.

منبع: کارگزاری پویان

انتهای خبر/ ف

کد خبر 5367

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =