کد خبر 6059
۱۰ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۱۱

خروج شمش فولاد از فاز رکود

خروج شمش فولاد از فاز رکود

بررسی روند معاملات بورس‌کالا حاکی از استقبال چشمگیر خریداران از عرضه‌های روز گذشته شمش فولاد در این بستر معاملاتی است.

به گزارش آهن نیوز؛ به نظر می‌رسد اطلاعیه هفته گذشته این شرکت در مورد عدم‌نیاز به سهمیه بهین‌یاب برای خرید شمش موجب شده است تا همچون هفته گذشته حجم معاملات محصولات آهنی نسبت به ماه ابتدایی تابستان افزایش چشمگیری را تجربه کند.

همچنین در نتیجه برتری تقاضا نسبت به عرضه در این بستر معاملاتی، قیمت پایانی شمش فروخته‌شده توسط کارخانه‌ها تا کانال ۲۰‌ هزار تومانی افزایش یافت.

در بازارهای جهانی نیز کاهش فعالیت کارخانجات در چین موجب شد تا بهای سنگ‌آهن در این کشور وارد کانال نزولی شود.

رشد خیره‌کننده تقاضا

بررسی آمار معاملات روز گذشته بورس‌کالا نشان می‌دهد که بخشنامه جدید این بستر معاملاتی به تداوم رونق خرید و فروش محصولات فولادی منجر شده است.

روز گذشته رینگ داخلی بورس‌کالا میزبان عرضه بیش از ۱۸۶‌هزار تن شمش بلوم XSP بود و نسبت به هفته آغازین مردادماه بیش از ۱۶‌درصد رشد عرضه را تجربه کرد.

با این حال، این میزان رشد عرضه نیز نتوانست به رقابت با میزان تقاضا در تالار داخلی بورس‌کالا بپردازد؛ چرا که بررسی اعداد و ارقام از تقاضایی معادل بیش از ۳۸۳‌ هزار تن برای این محصول خبر می‌دهد که حاکی از رشد حدود ۳۰درصدی نسبت به هفته گذشته است.

به طور سنتی با آغاز فصل گرما بر حجم معاملات شمش فولاد، چه در بورس و چه در بستر بازار آزاد افزوده می‌شود. با وجود این، در سال‌جاری و از ابتدای فصل تابستان این بازار با رکود مواجه شد.

تثبیت بهای ارز در کانال ۴۸‌هزار تومانی به همراه چالش محدودیت برق برای کارخانه‌ها از رونق در این بازار کاسته؛ چرا که بخش عمده‌ای از خریدهای فصل بهار فعالان بازار به دلیل واهمه از افزایش بیشتر قیمت‌ها و به جهت حفظ ارزش نقدینگی بوده است. 

اما اطلاعیه شرکت بورس‌کالا در هفته گذشته، به معاملات زنجیره ارزش فولاد رونق بخشید، به صورتی که پس از هفته‌های متوالی روند معاملات برعکس و برتری تقاضا بر عرضه در این بستر مشاهده شد.

به موجب این اطلاعیه از دوشنبه ۲مردادماه سال‌جاری خرید شمش فولاد (بیلت و بلوم) به صورت غیربهین‌یاب است و برای تمام مشتریانی که دارای کد بورسی هستند، امکان خرید شمش از طریق درخواست در این سامانه فراهم شد.

در نتیجه بسیاری از شرکت‌های بازرگانی که تا پیش از این امکان معامله در این بستر را نداشتند می‌توانند به رقابت قیمتی برای شمش فولاد در رینگ داخلی بپردازند.

به عقیده تحلیلگران، خروج معاملات شمش فولاد از رکود در دوهفته گذشته را می‌توان نتیجه ورود مشتریان جدید به این بازار دانست.

با وجود این، بررسی‌ها در بازار آزاد حاکی از آن است که رونق معاملات بورسی تاثیر چشمگیری بر خرید و فروش در بازار آزاد نداشته؛ چرا که از طرفی به دلیل کاهش قیمت‌های جهانی محصولات زنجیره فولاد، برخی خریداران تصمیم گرفته‌اند تقاضای خود را به تعویق بیندازند و از طرف دیگر تعطیلی‌ مذهبی چندروزه هفته گذشته تاثیر مضاعفی بر افت معاملات محصولات آهنی داشته است.

تثبیت نرخ پایه در کانال ۱۸هزار تومانی

روز گذشته هر کیلوگرم شمش بلوم به طور متوسط با نرخ پایه ۱۸‌هزار و ۸۰۰تومان در تالار داخلی بورس‌کالا عرضه شد و نسبت به هفته گذشته رشد ۵/ ۰درصدی را تجربه کرد.

با وجود این، برتری ۲۹درصدی تقاضا نسبت به عرضه موجب شد تا قیمت پایانی برخی کارخانه‌ها به کانال ۲۰‌هزار تومانی نیز برسد.

با این حال، نرخ معاملاتی اکثر کارخانه‌ها در سطوح قیمتی بین ۱۹‌هزار و ۲۰۰تومان تا ۱۹‌هزار و ۵۰۰تومان به ازای هر کیلوگرم بود که نسبت به قیمت‌های معاملات هفته گذشته رشد جزئی را به ثبت رساند.

در بازار آزاد نیز محصولات آهنی از ابتدای هفته با دلار ۴۸‌هزار و ۹۰۰ تومانی معامله می‌شوند و بسیاری از کارخانه‌های تولیدی مقاطع طویل فولادی همچون میلگرد و تیرآهن از کاهش قیمت محصولات خود خبر داده‌اند.

بازار جهانی

کاهش فعالیت کارخانه‌های چینی برای چهارمین ماه متوالی موجب شد تا قیمت محصولات زنجیره ارزش فولاد از جمله سنگ‌آهن با افت نرخ مواجه شود.

روز گذشته بهای محموله سنگ‌آهن عیار ۶۲‌ درصد برای تحویل به بندر تیانجین در شمال چین به ۱۱۴دلار به ازای هر تن رسید و بازده هفتگی منفی حدود یک‌درصد را به ثبت رساند.

بررسی آمارهای دولتی نشان می‌دهد که طبق یک‌نظرسنجی رسمی در این کشور، میزان فعالیت کارخانه‌ها در ماه ژوئیه برای چهارمین ماه متوالی کاهش پیدا کرده است.

به‌عقیده تحلیلگران نتایج این نظرسنجی نشان می‌دهد که احیای فعالیت اقتصادی در این کشور به تشدید سیاست‌های مالی انبساطی نیاز دارد.

این در حالی است که اقدامات هفته گذشته سیاستگذاران در جهت تحریک تقاضای داخلی نیز به میزان کافی موثر نبوده است.

تحلیلگران گروه مالی  Citi در یادداشتی اعلام کردند که احتمال می‌دهند بازار سنگ‌آهن به سمت مازاد عرضه حرکت کند.

همچنین این تحلیلگران معتقدند که افزایش تقاضای فلزات آهنی از جمله فولاد در بخش املاک و مستغلات در چین نیازمند رشد قابل‌توجه در میزان ساخت‌وساز است که به نظر نمی‌رسد در آینده نزدیک این اتفاق رقم بخورد. با این حال شاخص فولاد در بورس آتی شانگهای افزایش پیدا کرده است.

فعال‌ترین قرارداد میلگرد ۱/ ۰‌درصد و فولاد ضدزنگ ۹/ ۰‌درصد افزایش قیمت را تجربه کرد. همچنین به‌رغم روند کاهشی بهای سنگ‌آهن، قیمت میلگرد افزایشی شد.

روز گذشته بهای میلگرد در بورس شانگهای و بورس فلزات لندن به ۳‌هزار و ۷۶۰یوآن (حدود ... دلار) رسید و ۱۰۰یوآن افزایش قیمت را نسبت به اواسط ماه میلادی گذشته به ثبت رساند.

منبع: دنیای اقتصاد

انتهای پیام/

کد خبر 6059

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =