کد خبر 6753
۱۴ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۶

دورخیز نرخ دلار حامی معاملات شمش فولاد شد

دورخیز نرخ دلار حامی معاملات شمش فولاد شد

تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس‌کالا شاهد رونق معاملات محصولات فولادی به‌ویژه شمش بلوم بود. تعطیلات پایان هفته و سفرهای اربعین مانع حجم تقاضا و رونق در معاملات رینگ صنعتی بورس‌کالا نشد. دورخیز نرخ ارز نیز به کمک واحدهای تولیدی شمش فولادی آمده تا بتوانند چیزی حدود ۸۸‌درصد از حجم عرضه‌های خود را با افزایش قیمتی جزئی مورد معامله قرار دهند.

به گزارش آهن نیوز؛ با توجه به اینکه عرضه شمش فولاد با نرخ بالاتری نسبت به بهای صادراتی آن انجام می‌شود، شائبه حمایت بورس‌کالا از گران‌فروشی شمش فولاد مطرح است.

بازار فیزیکی بورس‌کالا در روز دوشنبه سیزدهم شهریورماه میزبان عرضه ۱۶۴‌هزار و ۸۰۰تن شمش فولادی بود که با تقاضای ۲۹۸‌هزار و ۳۰۰تنی مواجه شد و در نهایت از کل عرضه‌ها بالغ بر ۱۴۴‌هزار و ۱۰۰تن با میانگین قیمت ۲۰‌هزار و ۵۰۰تومان به ازای هر کیلوگرم مورد معامله قرار گرفت.

بررسی آمار و اعداد منتشرشده در سامانه بورس‌کالای ایران نشان می‌دهد که حدود ۸۸‌درصد از حجم عرضه‌ مورد معامله قرار گرفته است. به این ترتیب به‌رغم تعطیلی پایان هفته و دشواری حمل محصول به علت سفرهای اربعین، متقاضیان استقبال زیادی از عرضه‌های فولادی داشتند.

بازگشت نرخ ارز به مسیر رشد و صعود مجدد به مرز ۵۰‌هزار تومان، عامل اصلی رونق رینگ شمش فولاد در هفته جاری بود.

با احتساب مالیات ارزش‌افزوده و کارمزد ارکان بورس نرخ تمام‌شده فروش شمش فولاد از این بازار برای خریداران به ۲۱‌هزار و ۹۰۰تومان ‌رسید.

این در حالی است که در این روز هر کیلوگرم میلگرد در بازار آزاد تهران با نرخ ۲۴‌هزار و ۵۰۰تومان به فروش رفت و به این ترتیب فاصله قیمتی بین شمش و میلگرد در بازار آزاد ۲‌هزار و ۶۰۰تومان شد.

این رقم با توجه به هزینه تولید نوردکاران قابل توجیه نیست. برخی فعالان بازار معتقدند شمش‌های معامله‌شده با این نرخ برای تولید میلگرد و مقاطع طویل فولادی و عرضه در بازار داخل خریداری نمی‌شود؛ چرا که تولید میلگرد با شمش ۲۲‌هزار تومانی در شرایطی که میلگرد در محدوده ۲۴‌هزار و ۵۰۰ تومان در بازار به‌وفور وجود دارد توجیه اقتصادی ندارد.

در این شرایط اجازه خرید دادن به هر فرد بدون دارا بودن کد بهین‌یاب از عوامل اصلی رونق رینگ شمش فولاد در شرایطی است که بازار محصولات نهایی در رکود به سر می‌برد.

برخی از خریداران شمش فولاد به خرید این محصول و صادرات غیرقانونی آن اقدام می‌کنند. با توجه به فاصله قیمتی میان نرخ ارز در بازار مبادله و نرخ ارز در بازار آزاد، رقابت برای خرید شمش فولاد گران دارای توجیه اقتصادی است.

در حالی رینگ صنعتی شمش فولاد میزبان عرضه بالغ بر ۱۶۰‌هزار تن شمش فولاد بود که مطابق اطلاعیه عرضه‌ها، این بازار در این روز میزبان عرضه ۱۵۸‌هزار و ۷۵۰تن شمش بلوم، ۳۰‌هزار تن آهن اسفنجی، ۷‌هزار تن ورق سرد، ۵‌هزار تن ورق گالوانیزه و یک‌هزار و ۵۰۰تن شمش چدن در تالار محصولات صنعتی و معدنی بود. تالار صادراتی نیز شاهد عرضه ۳۰‌هزار تن گندله سنگ‌آهن بود.

شائبه حمایت از گرانی فولاد

به گزارش موسسه فست‌مارکت، قیمت شمش فولادی صادراتی ایران فوب خلیج‌فارس در روز جمعه اول سپتامبر برابر با ۴۶۳دلار به ازای هر تن اعلام شد.

قیمت ریالی آن با دلار مبادله‌ای در بازار اول با نرخ ۳۸‌هزار و ۵۰۰تومان چیزی حدود ۱۷‌هزار و ۸۲۵تومان به ازای کیلوگرم خواهد بود.

همچنین نرخ ریالی فروش شمش صادراتی ایران فوب خلیج‌فارس براساس نرخ دلار در بازار دوم مبادله‌ای که برابر ۴۲‌هزار تومان است به ۱۹‌هزار و ۴۴۶تومان به ازای هر کیلوگرم می‌رسد. قیمت شمش فولادی با دلار آزاد ۴۹‌هزار و ۷۵۰تومان نیز ۲۳‌هزار و ۳۴تومان به ازای هر تن است.

در شرایطی که نرخ ریالی شمش فولاد صادراتی ایران فوب خلیج‌فارس بر مبنای نرخ‌های رسمی ارز در کشور در محدوده ۱۷‌هزار و ۸۰۰تومان تا ۱۹‌هزار و ۵۰۰تومان نوسان دارد، قیمت پایه شمش فولادی برای عرضه در بازار فیزیکی بورس‌کالا در محدوده ۱۸‌هزار و ۹۰۰تومان تا ۲۰‌هزار و ۴۵۰تومان تعیین شد.

عرضه شمش فولاد با نرخی به‌مراتب بالاتر از بهای صادراتی آن شائبه حمایت بورس‌کالا از گران‌فروشی شمش فولاد را مطرح می‌کند. در عین حال عرضه شمش فولاد در بورس‌کالا با نرخ‌های پایه تعیین‌شده، صنایع تکمیلی فعال در این حوزه را که عمدتا شامل نوردکاران هستند مجبور به خرید مواد اولیه موردنیاز خود با قیمتی بالا می‌کند، به نحوی که از توان تولید محصول رقابتی در بخش نهایی زنجیره می‌کاهد.

بازار جهانی افزایشی شد

در شرایطی که رینگ فروش شمش فولاد در بازار داخل پررونق است، داده‌های مثبتی از بازار جهانی فولاد به گوش می‌رسد.

ظرف هفته گذشت فضای مثبتی بر بازار آتی و نقدی فروش شمش فولاد در چین حاکم بود. خبرهای مثبت از بهبود تقاضا برای فولاد در این کشور افزایش قیمت‌ها را به همراه داشته است.

در عین حال شاخص مدیران خرید چین بهتر از انتظار منتشر شد و بانک خلق چین از کاهش نرخ ذخیره الزامی بانک‌ها خبر داد. این داده‌های مثبت باعث شد تا بهای فولاد در معاملات بازار آتی رشد ۲درصدی داشته باشد.

همچنین این امر سیگنال‌های مثبت فروش نقدی و فیزیکی فولاد در چین را تقویت کرد. با توجه به اخبار دریافتی از یک‌خریدار، حداقل ۲۰‌هزار تن شمش ایران به قیمت ۴۸۵دلار در هر تن تحویل بنادر چین شده است.

کد خبر 6753

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =