کد خبر 8149
۲۵ آبان ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۳

تولید۳۰۰هزار تن کنسانتره در شرکت مس سونگون

تولید۳۰۰هزار تن کنسانتره در شرکت مس سونگون

مدیر عامل شرکت مس سونگون از تولید۳۰۰هزار تن کنسانتره در این مجتمع خبر داد و گفت: این تولید به یک میلیون و ۶۰۰هزار تن افزایش پیدا خواهد کرد که این تعداد در دو کارخانه ۲۱میلیون تنی در فازهای سه و چهار تولید می‌شود که هر دو بزرگترین کارخانه تولید کنسانتره مس کشور می‌باشند.

به گزارش آهن نیوز؛ معبود عباس زاده اظهار کرد: ۲۰۰هزار تن کاتد در فاز یک و دو این مجتمع تولید می‌شود که فاز یک ۳۱درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی با بیان این‌که فاز چهار کنسانتره و فاز دو کاتد به مناقصه گذاشته شده، ادامه داد: کاتد به روش هیپ‌لیچینگ برای اولین بار در آذربایجان تولید شده که از سال گذشته ۵۰درصد پیشرفت فیزیکی داشته و تا کنون ۵۰۰تن کاتد تولید کرده است.

وی به برخی ادعاهای استقلال مس سونگون اشاره کرد و گفت: برای بنگاه‌داری واژه استقلال مفهومی ندارد، ساختار حقوقی این شرکت از لحاظ بنگاه داری و حاکمیتی شرکتی عوض شده و از حالت مجتمع به حالت شرکت تبدیل شده، بنابراین ادعای استقلال این مجتمع بستر قانونی نداشته و از لحاظ حقوقی درست نیست.

عباس‌زاده با بیان اینکه برای شرکت داری و بنگاه داری اقداماتی باید صورت گیرد، افزود: از لحاظ حقوقی شرکت با عنوان شرکت مس سونگون آذربایجان تاسیس شده و در روزنامه رسمی کشور به ثبت رسیده است.

وی ادامه داد: برای اینکه این مجتمع حالت شرکت داشته باشد ساختارهای حقوقی و حاکمیتی شرکتی باید برای آن اعمال شود تا به صورت کامل در قالب قوانین تجارت به فعالیت خود ادامه دهد.

وی با بیان اینکه اعضای هیات مدیران این مجتمع انتخاب شده و طی جلسات مستمر تمام اقدامات لازم برای انتقال فرآیندهای مجتمع به شرکت انجام می‌گیرد، گفت: حوزه‌ بازرگانی با تغییر دستور العمل‌ها و آیین‌نامه‌ها به استقلال رسیده است.

مدیرعامل شرکت مس سونگون خاطرنشان کرد: بالغ بر ۶۰۰ میلیارد تومان مالیات از این مجتمع انتقال پیدا کرده و نزدیک به سه هزار میلیارد تومان طی اجرای مراحل انتقال داده خواهد شد.

وی با بیان اینکه حساب‌های بانکی به اندازه میزان تولید در بانک‌های استان در گردش هستند، گفت: انتقال دارایی مهم‌ترین اتفاق این مجتمع است چرا که با ثبت فروش مالیات عملکرد و ارزش افزوده بر اساس فروش حساب می‌شود و با ارزش گذاری دارایی این انتقال صورت می‌گیرد.

وی افزود: اساس مشکل این انتقال مالیات سنگینی است که به آن تعلق می‌گیرد می‌خواهیم با تجدید ارزیابی و ارزش گذاری حداقل مالیات ممکن انتقال پیدا کند که در روزهای نزدیک با انتقال بخش دیگری از دارایی، شرکت نهایی می‌شود.

وی با بیان اینکه ما به عنوان یک بنگاه هستیم که ذیل شرکت ملی صنایع مس ایران فعالیت می‌کند، اظهار کرد: ۱۰۰درصد سهام این شرکت به شرکت ملی صنایع مس ایران تعلق دارد و جمله‌ی استقلال برای این مجتمع امکان پذیر نیست. 

وی با بیان این‌که اکتشافات سونگون در طول یکسال معادل ۵۰درصد تاریخ مس سونگون است، ادامه داد: ۱۰۵هزار متر حفاری در طول یکسال اتفاق افتاده در حالی که کل حفاری سونگون ۲۲۰ هزار متر است.

وی افزود: اکتشافات اگر صورت نگیرد ذخیره‌ها مشخص نشده و پایین دستی و سایر مراحل توسعه که به پروانه تولید مربوط می‌شود مختل خواهد شد.

وی با بیان این‌که مس سونگون سبد معادن خود را توسعه داده، یادآور شد: سونگون در ۱۰معدن آذربایجان‌ شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل فعالیت می‌کند. 

وی به مسئولیت‌های اجتماعی این معدن اشاره کرد و گفت: قطعه یک بزرگراه خواجه_ورزقان با ۱۱۰۰میلیارد تومان سرمایه‌گذاری به اتمام رسیده است. 

عباس زاده ادامه داد: اتصال بزرگراه خواجه_ورزقان به مرز نوردوز با ۲۵۰۰میلیارد تومان سرمایه‌گذاری به عملیات خود ادامه می‌دهد.

وی با بیان این‌که فاضلاب شهرستان ورزقان ۴۰۰میلیارد تومان سرمایه گذاری داشته است، تصریح کرد: بزرگترین کمپ فرهنگی ورزشی کشور در ورزقان با ۲۵۰۰میلیارد تومان سرمایه گذاری در حال احداث است.

انتهای پیام/

کد خبر 8149

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =