کد خبر 9026
۱۶ دی ۱۴۰۲ - ۰۹:۰۴

دلیل تراز تجاری منفی در ۹ ماه اول ۱۴۰۲ چیست؟

دلیل تراز تجاری منفی در ۹ ماه اول ۱۴۰۲ چیست؟

رئیس سازمان توسعه تجارت: بیش اظهاری واردات و کم اظهاری صادرات و همچنین کارت‌های اجاره‌ای ناشی از چند نرخی بودن ارز دلیل عمده تراز منفی تجار کشور است.

به گزارش پایگاه خبری آهن‌نیوز، مهدی ضیغمی رئیس سازمان توسعه تجارت به افزایش وزنی واردات و کاهش ارزش صادرات در ۹ ماهه سال جاری اشاره کرد و گفت که دلیل عمده شکل گیری این پدیده بیش اظهاری واردات و کم اظهاری صادرات است.
 ضیغمی با اشاره به اینکه این بیش اظهاری‌ها و کم اظهاری‌ها و همچنین کارت‌های اجاره ای ناشی از چند نرخی بودن ارز است ادامه داد، یک سری اقدامات با محوریت سازمان توسعه تجارت انجام گرفته که یکی از آنها تلاش برای حل مساله رفع تعهد ارزی صادرکنندگان سالهای ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ است.

وی افزود، اکنون پس از کش و قوس‌های فراوان به مرحله ای رسیده که قرار است درگاه سال ۱۳۹۷ در سامانه جامع تجارت گشوده شود.

ضیغمی گفت:‌در عین حال مقرر شده برای رفع تعهد ارزی صادرکنندگان سال‌های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ نیز جرایم ریالی تعیین شود تا پرونده رفع تعهد ارزی این سال‌ها بسته شود.

نجفی عرب  رئیس اتاق بازرگانی تهران نیز به تراز منفی تجاری کشور طی ۸ ماه سال جاری اشاره کرد و گفت: آمار گمرک نشان دهنده حدود ۸ میلیارد دلار تراز منفی در صادرات غیرنفتی است و برخی پیش بینیها حاکی از آن است که این رقم تا پایان سال به حدود ۱۷ الی ۱۸ میلیارد دلار نیز برسد.

وی افزود،‌ ضمن آنکه ارزش صادرات نسبت به دوره مشابه سال قبل حدود ۴ میلیارد دلار کاهش یافته است.
رئیس اتاق تهران ادامه داد: به رغم آنچه در آمارهای گمرک قابل مشاهده است وزیر امور اقتصاد و دارایی تراز تجاری کشور را معادل مثبت ۱۰ میلیارد دلار عنوان کرده که به نظر می‌رسد آمار صادرات نفت را نیز لحاظ کرده است. البته امیدواریم که در سایه توافقات بین المللی از جمله در حوزه اوراسیا، وضعیت صادرات بهبود پیدا کند.

تراز تجاری ۹ ماهه منفی ۱۲ میلیارد دلار شد

به گزارش تسنیم، بر اساس اعلام گمرک ایران صادرات کشور در ۹ ماهه سالجاری با احتساب نفت، برق و خدمات فنی و مهندسی و به استثنای آمار صادرات تجارت چمدانی به ۶۳ میلیارد و ۹۷۰ میلیون دلار رسید.

میزان صادرات نفت در ۹ ماهه امسال به ۲۶ میلیارد و ۴۶۰ میلیون دلار رسیده است. در ۹ ماهه سال جاری میزان صادرات از محل خدمات فنی و مهندسی ۷۸۰ میلیون دلار و برق ۳۰۰ میلیون دلار بوده است.

در این مدت ۱۰۲ میلیون تن کالا به ارزش ۳۶ میلیارد و ۴۳۰ میلیون دلار به خارج از کشور صادر شده و ۴۸ میلیارد و ۴۲۰ میلیون دلار کالا وارد کشور شده که با رشد ۱۲.۲۹ درصد همراه بود.

انتهای خبر/ ف

کد خبر 9026

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =