کد خبر 9174
۲۸ دی ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۸

کارخانه فروسیلیس دشتی سال آینده افتتاح می‌شود

کارخانه فروسیلیس دشتی سال آینده افتتاح می‌شود

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر با اشاره به اینکه کارخانه فروسیلیس در شهرک صنعتی دشتی پیشرفت 80 درصدی داشته، گفت:‌ کارخانه فروسیلیس سال 1403 وارد مدار بهره‌برداری می‌شود.

به گزارش آهن نیوز علی باستین معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر با اشاره به بازدید از کارخانه فروسیلیس در شهرک صنعتی دشتی، پیشرفت فیزیکی این کارخانه را 80 درصد بیان کرد.

وی اعلام کرد: بر اساس برنامه‌ریزی کارخانه فروسیلیس در اردیبهشت ماه سال 1403 وارد مدار بهره‌برداری می‌شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر حجم سرمایه‌گذاری کارخانه فروسیلیس دشتی را 1400 میلیارد تومان دانست و تصریح کرد: با راه‌اندازی این کارخانه اشتغال 160 نفر از جوانان بومی فراهم می‌شود.

باستین  ظرفیت تولید کارخانه فروسیلیس دشتی را 20 هزار تن محصول در سال اعلام و اضافه کرد: فروسیلیس از محصولات مورد نیاز و بسیار مهم و ضروری در کارخانه‌های فولاد و محصولات استراتژیک کشور محسوب می‌شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر ایجاد کارگاه مهارت‌آموزی برای فراهم کردن نیروی کار کارخانه یاد شده را مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان کرد: اکنون اقدامات آموزشی نیروهای مورد نیاز کارخانه فروسیلیس دشتی آغاز شده است.

وی ادامه داد: با افتتاح کارخانه فروسیلیس دشتی ضمن تولید محصول و تأمین نیازهای داخلی، بخشی هم از طریق بندر بوشهر به کشورهای هدف صادر می‌شود.

-------------------------------------------------------

فروسیلیس چیست؟

فروسیلیس از ترکیب سیلیسیم، آهن و برخی از عناصر دیگر فروسیلیس به وجود می‌آید.

مقدار سیلیسیم موجود در این ترکیب بین ۱۰ تا ۹۰ درصد است و مابقی آن را آهن تشکیل می‌‎دهد.

فروسیلیس کاربردهای بسیاری به ویژه در صنعت فولاد دارد. برای مثال از آن به‌عنوان عاملی اکسیژن‌زدا و به وجود آورنده ساختار نشکن در چدن استفاده می‌کنند.

فرآیند تولید این ماده اولیه در دمای بالای ۲۵۰۰ درجه سانتی‌گراد و در کوره‌های بلند یا کوره‌های قوس الکتریکی انجام می‌گیرد.

فروسیلیس که با نام فروسیلیسیم نیز شناخته می‌شود؛ ماده‌ای جامد و خاکستری رنگ است.

این ماده اولیه فاقد بو بوده و تنفس آن می‌تواند برای سلامتی فرد مضر باشد.


کاربرد فروسیلیس در صنایع مختلف

فروسیلیس به دلیل کاربردهایی که دارد؛ جایگاه خود را در صنایع مختلف به تثبیت رسانده است. این ماده اولیه در صنایع فولاد ریخته‌گری، جوشکاری و متالوژی کاربرد دارد.

فروسیلیس یکی از محصولاتی است که در صنعت ریخته گری به شکل گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این محصول که بیشتر به عنوان نوعی ماده جوانه زا اضافه می‌شود؛ در ریخته گری چدن کاربرد گسترده‌ای دارد. از سوی دیگر برای تولید گرافیت‌های مختلف به این فرآورده فولادی نیاز دارید.

کاربرد فروسیلیس در صنعت جوشکاری

صنعت جوشکاری از دیگر صنایع پرطرفدار در زمینه خرید و استفاده از این ماده اولیه است. در این صنعت به منظور تولید الکترودهای گرافیتی، از فروسیلیس استفاده می‌کنند. الکترودها در جوشکاری نقش مهمی دارند.

از سوی دیگر فروسیلیس برای پوشش دهی گزینه خوبی به شمار می‌رود. سیم جوش‌ها و الکترودهای جوشکاری نیاز به پوشش دارند که فروسیلیس این کار را به خوبی انجام می‌دهد.

کاربرد فروسیلیس در متالوژی

متالوژی صنعتی است که به تولید و ساخت قطعات فلزی مصنوعی، ماشین‌کاری، جوشکاری و… می‌پردازد.

فروسیلیس یکی از مهم‌ترین ترکیبات چدن یا فولاد آلیاژی است که برای فولادهای نسوز به کار گرفته می‌شود. از سوی دیگر استفاده از این محصول برای فرآوری بسیاری از مواد معدنی لازم است.

روش تولید فروسیلیس

تولید فروسیلیس کار ساده‌ای نیست و به تجهیزات به‌روز، کیفیت و دانش بالا نیاز دارد. برای تولید این ماده به کوره‌ای با دمای بالا نیاز است.

البته در اکثر اوقات از کوره‌های قوس الکتریکی یا کوره القایی برای انجام این عملیات استفاده می‌کنند.

مواد اولیه را به نسبت مورد نیاز درون کوره شارژ می‌کنند؛ سپس آنها در دمای بالایی ذوب می‌شوند. پس از این مرحله، ترکیب مذاب به دست آمده را به وسیله کجاری مخصوص به بیرون هدایت کرده و به واحد ریخته گری منتقل می‌کنند.

در واحد ریخته گری، فروسیلیس مذاب را قالب گیری می‌کنند و پس از سرد شدن به وسیله دستگاه سنگ‌شکن آن را قطعه قطعه می‌کنند.

در تولید این ماده سیلیسیم، مواد حامل آهن و احیا کننده مشارکت دارند. کوارتز و کوارتزیت مهم‌ترین منابع برای سیلیسیم هستند که ۹۷ درصد آن را سیلیس تشکیل می‌دهد. عملیات احیای این محصول در کوره توسط کربن انجام می‌شود؛ این کربن نیز توسط کک یا زغال سنگ تعمین می‌شود.

نکته مهم دیگری که باید به منظور تولید فروسیلیس در نظر داشته باشید؛ بدون سرباره بودن ترکیب آن است.

سرباره به ترکیب‌هایی گفته می‌شود که به منظور جداکردن مواد مختلف از یکدیگر به کار گرفته می‌شوند.

از آنجا که تمام موادی که در تولید فروسیلیس به کار گرفته می‌شوند به عنوان ماده اولیه مصرف می‌شوند؛ می‌توان فرآیند تولید این محصول را بدون سرباره دانست.

همچنین بهتر است از مواد با خلوص بالا برای تولید این محصول استفاده شود.

انتهای پیام/

کد خبر 9174

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =