کد خبر 9485
۲۰ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۵

رشد 83 درصدی واردات مقاطع تخت فولادی

رشد 83 درصدی واردات مقاطع تخت فولادی

میزان واردات مقاطع تخت افزایش ۸۳.۴ درصدی داشته و در حالیکه میزان واردات آن در مجموع سه فصل ابتدایی سال ۱۴۰۱، حدود ۵۵۴ هزار تن ثبت شده، این عدد در مدت مشابه سال جاری از یک میلیون تن فراتر رفته است.

به گزارش آهن نیوز طی ۹ ماهه سال جاری مجموع واردات انواع مقاطع فولادی تخت و فولاد میانی میزان واردات کاهش یافته است. برای آهن اسفنجی و گندله سنگ‌آهن نیز همچون روال سال‌های اخیر واردات صفر بوده اما میزان واردات در محصولات فولادی  و مقاطع تخت فولادی افزایشی رقم خورده است.

بر اساس آمار ارائه شده توسط انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، طی ۹ ماهه سال جاری مجموع واردات انواع مقاطع طویل فولادی ۷۳ هزار تن ثبت شده که نسبت به ۱۱۳ هزار تن وارد شده در مدت مشابه سال گذشته، ۳۵ درصد کمتر شده است و نشان از کاهش نیاز به واردات این مقاطع دارد.

این درحالیست که میزان واردات مقاطع تخت متاسفانه افزایش ۸۳.۴ درصدی داشته و در حالیکه میزان واردات آن در مجموع سه فصل ابتدایی سال ۱۴۰۱، حدود ۵۵۴ هزار تن ثبت شده، این عدد در مدت مشابه سال جاری از یک میلیون تن فراتر رفته است.

میزان واردات محصولات فولادی در ۹ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته نیز افزایشی رقم خورده و با رشد ۶۳ درصدی از ۶۶۷ هزار تن به یک میلیون و ۸۹ هزار تن رسیده است.

اما در فولاد میانی نیز میزان تولید داخل معادل ۲۴ میلیون و ۴۹۲ هزار تن، پاسخگوی نیاز داخل بوده و تنها ۳۰۰۰ تن از ابتدای امسال تا پایان آذر ماه تولید شده که بالغ بر ۲۰۰۰ تن آن در همان ماه‌های ابتدایی وارد شده است.
این میزان واردات فولاد میانی نیز مربوط به بیلت‌وبلوم است و واردات اسلب صفر ثبت شده است؛ همین ۳۰۰۰ تن بیلت‌وبلوم وارداتی در قالب شمش فولاد، نسبت به میزان واردات در مشابه سال گذشته (۵۰۰۰ تن) ۴۰ درصد کمتر شده است.
همچنان تا پایان ۹ ماهه امسال (همچون سال گذشته) واردات آهن اسفنجی و گندله سنگ‌آهن صفر است و نیازی به واردات این دو ماده معدنی به کشور نبوده و نیست.

مقاطع تخت چیست؟

از مقاطع تخت نیز در ساخت درها و پنجره ها استفاده می شود. این مقاطع با عرض های 10 تا 400 میلی متر و با ضخامت 3 میلی‌متر تا 40 میلی‌متر تولید می شوند.

تسمه : تسمه برشی از سطح مقطع فلزی است. این محصول از نظر شیوه تولید به دو نوع نوردی و ماشین‌کاری تقسیم می شود و در مواردی که به مقاومت بالا نیاز است، مورد استفاده قرار می‌گیرد، مانند پله‌های کارخانجات، پله‌سازی در ساختمان‌ها و پوشش کف.

ورق : ورق‌های فولادی با روشی به نام نورد تولید می‌شوند. نورد یکی از روش‌های شکل‌دهی فلزات است که در آن شمش فولادی از بین غلتک‌هایی عریض عبور می‌کند و به‌مرور فاصله این غلتک‌ها باهم کم‌تر و کمتر می‌شود تا درنهایت ورق خروجی به ضخامت موردنیاز برای تولید برسد. ورق ها در انواع مختلف؛ ورق آجدار، ورق روغنی، ورق گالوانیزه، ورق سیاه و … تولید می‌شود

انتهای پیام

کد خبر 9485

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =