اخبار سرویس روایت روز
-
دادن مجوز جدید فولادسازی، هیچ توجیهی ندارد/ سنگ آهن کشور جوابگوی صنعت فولاد نیست
در شرایطی که واحدهای کوچک فولادسازی با مشکلات عدیدهای روبهرو هستند که در معرض تعطیل شدن قرار دارند، آیا در صنعت فولاد کشور، دادن مجوزهای بیشتر برای این صنعت توجیه دارد؟
-
سود ۱۲۲ هزار میلیاردی این شرکت فولادی زیر ذره بین قرار گرفته است
«سود ۱۲۲ هزار میلیارد تومانی یک شرکت فولادی» زیر ذرهبین رفته است، ذرهبینی که با ناآگاهی و عدم شناخت از صورتهای مالی و همچنین ماهیت کسبوکار همراه شده است. البته بار اولی نیست که سود فولاد مبارکه به عنوان یکی از شرکتهایی که بیشترین ارزش بازار را در بورس اوراق بهادار دارد و بزرگترین صادرکننده غیرنفتی کشور است، واکاوی میشود اما این بار هم اگر همانند دفعات قبلی با شناخت کافی، صورتهای مالی فولاد مبارکه بررسی شود، تاثیر بزرگ و شگرف این شرکت در اقتصاد کشور نمایان میشود.
-
تاثیرات فاجعه بار افزایش قیمت بنزین در ایران
تغییر قیمت یک کالا مانند بنزین در ایران اثرات بسیار گستردهای در جنبههای مختلف دارد. از جمله در زمینه اقتصادی باید توجه کرد که اثرات این تغییر قیمت، بسیار گسترده ات و بدون مطالعه دقیق اینها و اثبات منافع آن نمیتوان این اقدام را توجیه کرد. میتوان از جمله اثرات آن را چنین برشمرد. این افزایش در وهله نخست بر بودجه و هزینههای خانوار اثر شدیدی دارد. اثرات آن بر درآمد و هزینههای رانندگان و بخش حمل و نقل بسیار گسترده است.
-
مپنا با ادعای تولید توربین و تاسیس نیروگاهها موجب بروز ناترازی ۱۸هزار مگاواتی برق شد
یک فعال بخش خصوصی گفت: در سالهای اخیر، مجموعه مپنا با ادعای تولید توربین و تاسیس نیروگاهها موجب بروز ناترازی ۱۸هزار مگاواتی شده است.
-
نرخ انرژی برای فولادیها ۱۰ برابر سیمانیها است/ وقتی صنعت فولاد ۴ ماه از سال را برق ندارد، یعنی گرانتر از بازار جهانی در حال خرید انرژی است
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در مورد این موضوع که گفته میشود صنایع فولادی از رانتهایی نظیر انرژی ارزان بهرهمند هستند و این به نوعی حمایت از آنها است، گفت: نرخ انرژی برای فولادیها ۱۰ برابر سیمانیها است و با قطع انرژی ما هزینههای دیگری را متحمل میشویم. ضمن این که وقتی صنعت فولاد ۴ ماه از سال را برق ندارد، یعنی گرانتر از بازار جهانی در حال خرید انرژی است، بنابراین سوبسیدی وجود ندارد.
-
ضربه ۹ میلیارد دلاری بانک مرکزی به فولادیها در ۴ ماه!
رضا شهرستانی، عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد گفت: سیاست نادرست بانک مرکزی مبنی بر برگشت کل ارز صادراتی با ارز نیما، به صادرات فولادیها ضرر بسیاری زده است. اختلاف قیمت حدود ۱۷ هزار تومان با نرخ آزاد است و در چنین شرایطی، صادرات توجیه اقتصادی نداشت. از این رو، روند صادرات کاهشی بوده و حتی بسیاری از تجار خارجی با تبدیل دلار آزاد به ریال و با استفاده از کارتهای بازرگانی موقتی یا استیجاری، بدون آنکه نیاز به رفع تعهد داشته باشند، صادرات انجام میدادند و از این محل سود میبردند. از این رو، عملاً ارزی به کشور برنمیگشت و این موضوع لطمه ۹ میلیارد دلاری به فولاد ایران در چهار ماه اول سال جاری زد.
-
فساد ۹۲ هزار میلیاردی در فولاد مبارکه سپاهان اتفاق نیافتاده است!+جزئیات جدید ماجرا
سخنگوی قوه قضاییه میگوید در پرونده فولاد مبارکه فسادی اتفاق نیفتاده بلکه تاکنون آن چیزی که دستگاه قضایی و جریان دادرسی به آن دست پیدا کرده، تخلف عرضه خارج از شبکه است.
-
یک باند فساد مالی از کارمندان دولتی در کرمان به دام افتادند/ کشف 700 سکه و یک کیلو طلای آب شده در منزل متهمان
رییس کل دادگستری کرمان از بازداشت هفت مدیر و کارمند دولتی به اتهام اخذ رشوه و قاچاق سوخت در این استان خبر داد.
-
وزارت نیرو باید غرامت قطعی برق را پرداخت کند/ ضرر شدید صنایع کشور از ضعف مدیریت انرژی
رئیس اتاق ایران گفت: این طور نمیشود که وزارت نیرو هر زمان بخواهد برق واحدهای تولیدی را قطع کنند و هیچ غرامتی به آن پرداخت نکند و صنایع کشور از ضعف مدیریت انرژی بسیار متضرر شده است.
-
تشکلهای صنعتی، معدنی و پتروشیمی پُشت اتابک درآمدند / ارسال نامه به قالیباف
تشکلها و انجمنهای تخصصی صنعتی و معدنی بزرگ و استراتژیک کشور در حوزه های فولاد، معدن، پتروشیمی، سنگ آهن، سیمان و کاشی و سرامیک در نامهای به رئیس مجلس ضمن اعلام حمایت از وزیر پیشنهادی صمت، از نمایندگان مردم در مجلس خواستند با رای اعتماد قاطع به وی زمینه تحقق جهش تولید با مشارکت مردم را فراهم کنند.
-
انتظارات فعالان معدن و صنایع معدنی از وزیر جدید بررسی شد
فعالان معدن و صنایع فولادی درباره وزیر پیشنهادی صمت چه میگویند؟
وزیران پیشنهادی کابینه دولت چهاردهم به مجلس معرفی شدند و در این میان «سیدمحمد اتابک» بهعنوان وزیر پیشنهادی وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت معرفی شده است که سوابقی همچون فعالیت در حوزه صنایع معدنی از جمله سیمان و فولاد را در کارنامه خود دارد. او که کارشناسی ارشد مهندسی عمران خود را از دانشگاه میشیگان آمریکا گرفته، پیش از این مدیرعامل هلدینگ صنایع معدنی کاوه و معاون اقتصادی بنیاد مستضعفان بوده است.
-
ضربه مهلک وزارت نیرو به صنعت فولاد/ صادرات شرکت آذر فولاد امین به صفر رسید
مدیرعامل شرکت آذر فولاد امین گفت: متاسفانه شرکت آذر فولاد امین، امسال هیچ گونه صادراتی نداشته است و هر گونه صادراتی نیز با کارتهای صادراتی یکبار مصرف صورت گرفته است.
-
دو چالشی که فولاد سازان با آن دست و پنجه نرم می کنند
فولادسازان سالهای سختی را پشت سر گذاشتهاند و همواره طی سالهای اخیر با چند چالش اصلی روبهرو بودند؛ یکی از مهمترین دغدغههای آنها در زمینه ارز و بازگشت ارز بود. مساله دوم نیز نبود انرژی کافی، ارزان و قابل دسترس و همچنین مواد اولیه با کیفیت با قیمت متناسب است .
-
یادداشت مدیرمسئول آهننیوز در روزی که به نام خبرنگار است
زندهایم اما به سختی / هیس، رسانهها فریاد نمیزنند!
رسانهها و بهویژه خبرنگاران سالیان سال است که به حال خود رها شدهاند و گویا بودن و یا نبودن رسانه هیچ تفاوتی برای دیگران ندارد. اگر یک روز، فعالیت رسانهای متوقف شود؛ هیچ مدیر، مسئول و حتی مخاطبی نیست که زنگ بزند و از مشکلات آن رسانه بپرسد؛ حتی اگه آن رسانه سالها فعال و پویا باشد.
-
خطری که در کمین معادن ایران است/ به زودی معادن ایران زمین گیر می شوند
دبیر انجمن تولیدکنندگان و واردکنندگان ماشینآلات سنگین معدنی، ساختمانی و راهسازی گفت: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری باید با برنامهریزی، معادن را جایگزین نفت کرد و از متکیبودن بودجه کشور به نفت رها شد، اما متاسفانه در چند سال اخیر در این زمینه اقدام خاصی صورت نگرفته است و استفاده از ماشینآلات فرسوده، بدون کارایی، با بهرهوری بسیار پایین و هزینه بسیار بالا، در آینده باعث آسیب جدی به معادن خواهد شد.
-
معیشت مردم با ناترازی انرژی به خطر افتاده است/دولت چهاردهم، صنایع فولادی را از تور قیمت گذاری دستوری خارج کند
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: ناترازیهای ناشی از قیمتگذاری دستوری در بخش انرژی، تبعات اقتصادی گستردهای برای بخشهای مختلف صنعت، تولید و حتی معیشت عموم مردم به همراه داشته است.
-
سرمایه گذاری ۴۰ میلیاردی برای رفع ناترازی انرژی در کشور/ خسارت 5 میلیاردی قطعی برق به صنایع
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به ناترازی های انرژی در کشور، از سرمایه گذاری ۳۵ تا ۴۰ میلیارد دلاری برای رفع این ناترازی ها خبر داد.
-
ادعای شرکتهای فولاد مبنی بر کاهش تولید به دلیل کمبود برق صحت ندارد/ عدم فروش در بورس کالا موجب دپوی محصولات فولادی شده است
یک کارشناس انرژی با اشاره به ادعای شرکتهای فولاد مبنی بر کاهش تولید به دلیل کمبود برق تاکید کرد: این موضوع هم صحیح نیست، زیرا طبق آمار بورس کالا صنعت فولاد نتوانسته است محصولات خود را به فروش برساند و در نتیجه انبارهای شرکتهای فولادی پر شدهاند. به عنوان مثال طی یک ماه گذشته تنها ۱۱ درصد از محصول میلگرد صنایع فولادی به فروش رسیده است.
-
نگاهی به وخامت اوضاع شرکت ذوب آهن/زیان ۲۶ هزار میلیاردی و و حاشیه سود خالص منفی در سال ۱۴۰۲
گزارش تفسیری مدیریت ذوب آهن در پایان سال ۱۴۰۲ نشان می دهد که این شرکت در بین شرکتهای برتر فولادساز داخلی تنها شرکتیست که زیان عملکرد داشته و حاشیه سود خالص منفی ۷.۲۴ درصدی در کنار زیان عملیاتی ۲۶ هزار میلیارد ریالی گواه وخامت موجود در این شرکت است.
-
بهای سنگ آهن افزایش یافت/ احتمال رشد قیمت میلگرد و ورق گرم
اعمال سیاستهای حمایتی جدید میتواند امیدواریها درباره احیای بازار تقاضای سنگآهن در چین و افزایش مصرف داخلی محصولات فولادی در این کشور و در نتیجه رشد مثبت قیمتها را پررنگتر کند. تحتتاثیر رشد آرام بهای سنگآهن، انتظار میرود بازار معاملات میلگرد و ورق گرم نیز با افزایش تقاضا روبهرو شود و دستکم رشد جزئی قیمت را در روزهای پیشرو در معاملات جهانی تجربه کند.