کد خبر: 13265 0

توافق یا اجبار؟ / برق تولیدی فولادسازان هم مصادره شد!

توافق یا اجبار؟ / برق تولیدی فولادسازان هم مصادره شد!

در حالی که فولادسازان کشور با محدودیت ۹۰ درصدی برق دست‌وپنجه نرم می‌کنند، وزارت نیرو در اقدامی بحث‌برانگیز، تلاش دارد برق نیروگاه‌های اختصاصی صنایع را نیز به شبکه تحویل دهد؛ آن هم با «توافق اجباری». این رویکرد نه‌تنها مغایر با قوانین موجود است، بلکه سرمایه‌گذاران صنعتی را با این سؤال مواجه کرده است: اگر حتی برق تولیدی خودمان را هم نباید مصرف کنیم، چرا اصلاً نیروگاه ساخته‌ایم؟

به گزارش خبرنگار رسانه خبری آهن‌نیوز؛ منابع مطلع گفتند که وزارت نیرو ایران در تلاش است با اعمال فشار غیرمستقیم، فولادسازان بزرگ کشور را به امضای توافقی اجباری برای واگذاری برق نیروگاه‌های اختصاصی‌شان وادار کند.

این در حالی است که وزارت صمت و وزارت کشور، در جلسه روز چهارشنبه ۱ مرداد، با این اقدام مخالفت کرده‌اند و آن را برخلاف قوانین موجود و سیاست‌های حمایتی از صنعت عنوان کرده‌اند. با این حال، دعوت‌نامه رسمی وزارت نیرو به مدیران صنایع فولادی برای جلسه‌ای با هدف اخذ این «توافق اجباری» صادر شده است.

طبق اطلاعات به‌دست‌آمده، وزارت نیرو تلاش دارد برق تولیدی نیروگاه‌های تحت ماده ۴ قانون توسعه، که با سرمایه‌گذاری صنایع احداث شده‌اند، به شبکه سراسری تزریق کرده و دسترسی فولادسازان به این برق را محدود یا کاملاً قطع کند.

از اردیبهشت‌ماه امسال، فولادسازان با محدودیت‌های برق گسترده‌ای مواجه شده‌اند؛ به‌طوری‌که در برخی بازه‌ها حتی برق خریداری‌شده از بورس انرژی نیز به آن‌ها تحویل نشده است. طبق قانون، وزارت نیرو موظف است برق تولیدشده در نیروگاه‌های اختصاصی را بدون محدودیت به صاحبان نیروگاه‌ها (یعنی خود صنایع) واگذار کند.

برق تولید می‌کنیم، اما مجاز به مصرف نیستیم!

یکی از مدیران ارشد صنعت فولاد که نخواست نامش فاش شود، گفت: «اگر دولت حتی اجازه استفاده از برق تولیدی خودمان را ندهد، چه انگیزه‌ای برای سرمایه‌گذاری بیشتر در تولید برق یا توسعه صنعتی باقی می‌ماند؟»

این تحولات در حالی رخ می‌دهد که صنعت فولاد، یکی از بزرگ‌ترین موتورهای صادرات و اشتغال غیرنفتی کشور به شمار می‌رود و ادامه محدودیت‌های انرژی می‌تواند به تضعیف جدی زنجیره ارزش افزوده، توقف پروژه‌ها و افزایش بیکاری در این بخش منجر شود.

انتهای پیام/ م

اشتراک‌گذاری

ارسال نظر