کد خبر 7952
۱۷ آبان ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۷

ثبت بالاترین نرخ تورم اجاره مسکن در ۱۲ سال گذشته/ وعده ساخت یک میلیون مسکن دولت سیزدهم بعد از دو سال به کجا رسید؟!

ثبت بالاترین نرخ تورم اجاره مسکن در ۱۲ سال گذشته/ وعده ساخت یک میلیون مسکن دولت سیزدهم بعد از دو سال به کجا رسید؟!

دو سال از عمر دولت سیزدهم گذشته و وعده ساخت یک میلیون مسکن در سال که می‌توانست بازار مسکن را سامان دهد، به نتیجه نرسیده است.

به گزارش آهن نیوز؛ تورم در بخش مسکن همچنان با سهم بالا در سبد هزینه خانوار، رکوردهای جدید ثبت می‌کند. در گزارش مرکز آمار که مربوط به مهر ۱۴۰۲ است، نرخ تورم اجاره مسکن ۸/۳۷‌درصد اعلام شده که بیشترین‌ درصد رشد در ۱۲ سال گذشته محسوب می‌شود.

میزان افزایش قیمت اجاره‌بها در مهرماه هم رکوردشکنی کرده و عجیب آنکه برخلاف انتظار فروکش کردن معاملات اجاره در ماه شروع مدارس، نه‌تنها معاملات افزایش یافته، بلکه اجاره مسکن نیز با ۳/۴‌درصد رشد نسبت به شهریور همراه بوده که بالاترین تورم ماهانه اجاره از تیر ۱۳۹۹ تاکنون بوده است.

تحلیلگران بازار مسکن معتقدند بازار مسکن دیگر براساس مناسبات قبل حرکت نمی‌کند. با وجود آنکه رکود عمیقی در این بخش حاکم است، قیمت‌ها همچنان بالا می‌رود و این در حالی است که قیمت‌های جدید هیچ تناسبی با توان خرید مردم ندارد.

ادامه‌دار شدن رکود در بخش خرید و فروش مسکن نیز باعث سرریز شدن تقاضا به بخش اجاره شده و به همین دلیل افزایش معاملات هم اعداد جدیدی را ثبت می‌کند. حجم بالای تقاضا برای اجاره مسکن سبب شده، فصل جابه‌جایی که قبلاً به نام تابستان ثبت شده بود به پاییز هم کشیده شود و همچنان در پاییز شاهد افزایش معاملات اجاره از یک‌سو و افزایش قیمت‌های اجاره از سوی دیگر باشیم.

بر این اساس می‌توان اینگونه نتیجه گرفت که بازار پاییزی نیز به بازار تابستانه اجاره مسکن افزوده شده و با پایان فصل گرما تغییر خانه کاهشی نشده است. بر همین مبنا، افزایش اجاره‌بهای مسکن که معمولاً در تابستان توسط صاحبخانه صورت می‌گرفت در پاییز نیز ادامه دارد و شاید بتوان اینگونه نیز گفت، تورمی که با بالا رفتن قیمت مسکن در بهار امسال رخ داد، در بخش اجاره‌بها در پاییز امسال خود را نشان داده است.

افزایش قیمت مسکن حتی کمتر از یک‌درصد در ماه هم که باشد در محاسبات آمار تورم عدد مهمی محسوب می‌شود چراکه ضریب اهمیت مسکن در سبد تورم بالاست. به بیان ساده‌تر مردم در ماه سهم قابل‌توجهی از درآمدهایشان را به مسکن اختصاص می‌دهند و به همین دلیل هرگونه تغییر هرچند اندک در این بخش می‌تواند تاثیر بسیار زیادی بر میزان مخارج خانوار داشته باشد.

گزارش مرکز آمار نشان می‌دهد در مهر امسال بیش از ۷۰‌درصد از تورم ماهانه فقیرترین خانوارهای کشور را تورم مسکن ایجاد کرده و مسکن، تورم دهک اول را بیش از سایر دهک‌ها افزایش داده است و این در حالی است که ۵۱‌درصد از تورم ماهانه ثروتمندان در مهر به خاطر تورم مسکن بوده است که می‌توان نتیجه گرفت در این ماه، حداقل ۵۱ و حداکثر ۷۱‌درصد از تورم ماهانه دهک‌ها را افزایش قیمت مسکن به وجود آورده است.

آمار و ارقام نشان می‌دهد که هر چقدر قیمت‌ها در مسکن و اجاره‌بها افزایشی می‌شود، احتمال خرید و اجاره مسکن نیز رو به کاهش می‌رود و همین می‌تواند بستر را برای رفتن مستاجرها به حاشیه شهرها و حتی پدیده‌های جدیدی مانند «پشت‌بام‌نشینی» و «خانه‌های مشارکتی» گسترش دهد. این در حالی است که دو سال از عمر دولت سیزدهم گذشته و وعده ساخت یک میلیون مسکن در سال که می‌توانست بازار مسکن را سامان دهد، به نتیجه نرسیده است.

منبع: هم میهن

انتهای پیام/

کد خبر 7952

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =