-
فروش میلگرد با قیمت شکسته / انبارداران قربانی بازی بزرگها
حدود ۱۷ هزار تن میلگرد تولیدی فولاد خراسان با قیمت حدودی ۳۳,۵۰۰ تومان بهعلاوه مالیات بر ارزش افزوده روانه بازار شد؛ رخدادی که به گفته فعالان بازار، ضربه سنگینی به قیمتهای کف بازار وارد کرده و فشار شدیدی بر فروشندگان خرد و انباردارانی که پیشتر با نرخ ۳۷ تا ۳۸ هزار تومان خرید کردهاند، وارد کرده است.
-
افزایش قیمت میلگرد صادراتی ایران با عقبنشینی بازرگانان
قیمت صادراتی میلگرد و فولاد بلند ایران در پی تضعیف نقش بازرگانان و افزایش نرخ ارز داخلی، رشد محسوسی را تجربه کرده و مجدداً کنترل بازار به دست کارخانهها افتاده است.
-
قیمت شمش فولاد ایران به کف رسید؛ تحلیلگران کاهش بیشتر را غیرمنطقی میدانند
بازار فولاد ایران در پی آغاز دور دوم مذاکرات میان ایران و ایالات متحده، کاهش قیمت را تجربه کرده و نرخ محصولات زنجیره فولاد از جمله شمش، میلگرد و پروفیل با شیبی نزولی همراه شده است. این در حالی است که نرخ دلار نیز با عقبنشینی وارد کانال ۸۱ هزار تومان شده است، حرکتی که در صورت نتیجه مثبت مذاکرات میتواند ادامه یابد.
-
افزایش صادرات فولاد ایران در ۱۴۰۳ / رشد در ورق سرد، سقوط در اسلب و بیلت
صادرات زنجیره آهن و فولاد ایران در ۱۱ ماهه سال ۱۴۰۳ با رشد ۰.۸ درصدی به ۲۷.۱۶ میلیون تن رسید، اما ارزش صادرات با کاهش ۱۳ درصدی، از ۶.۹ میلیارد دلار در مدت مشابه سال گذشته به ۶.۰۳ میلیارد دلار کاهش یافت.
-
تولید در ایران؛ دویدن روی تردمیل اقتصاد رانتی!
سالهاست که همه جا از «حمایت از تولید» و «اهمیت صادرات» حرف میزنند، اما در عمل، این مفاهیم چه تأثیری روی زندگی مردم گذاشتهاند؟ وقتی ارزش ریال سقوط میکند و صادرات به حدی رسیده که حتی خاک و سنگ هم صرفه اقتصادی پیدا کرده، چرا سرمایهگذاران همچنان ترجیح میدهند به جای تولید، به بازارهای دلالی پناه ببرند؟ جواب ساده است: چون سودهای نجومی و بیدردسر، جای دیگری است.
-
فولاد مبارکه مسیر صادرات را هموار میکند / هدفگذاری ۱۵ میلیارد دلاری فولاد مبارکه تا ۱۴۱۰
سعید زرندی، مدیرعامل فولاد مبارکه، در جلسه بررسی روند تولید این شرکت اعلام کرد که علیرغم چالشهای ناشی از محدودیتهای انرژی، فولاد مبارکه همچنان بر تولید محصولات کیفی با قابلیت صادرات تمرکز خواهد کرد.
-
صنایع آسیبدیده از قطعی برق و گاز، مشمول امهال تسهیلات شدند
دولت ایران بسته حمایتی جدیدی را برای صنایع آسیبدیده از قطعی برق و گاز تصویب و ابلاغ کرد. این بسته که با پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) و همکاری بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تدوین شده، شامل تسهیلات مالی و معافیتهای مالیاتی برای واحدهای تولیدی است.
-
قطعی برق و گاز ۲۰۰ هزار میلیارد تومان خسارت به صنایع وارد کرد؛ دولت بسته حمایتی تصویب کرد
معاون برنامهریزی وزارت صنعت، معدن و تجارت، سعید شجاعی، از خسارت نزدیک به ۲۰۰ هزار میلیارد تومانی به صنایع کشور به دلیل قطعی برق و گاز در فصول سرد سال جاری خبر داد.
-
بازگشت الزام عرضه ارز در سامانه نیما برای صادرکنندگان زنجیره فولاد و فلزات رنگین
براساس اعلام دفتر صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) و سازمان توسعه تجارت ایران، صادرکنندگان محصولات زنجیره فولاد و فلزات رنگین اساسی اکنون ملزم به عرضه ۱۰۰ درصد ارز حاصل از صادرات خود در سامانه نیما هستند.
-
نوسانات قیمت دلار نیمایی / فروش به ۵۳ هزار و ۷۹۳ تومان رسید
در جریان معاملات روز دوشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۳، قیمت دلار نیمایی در سمت فروش به ۵۳ هزار و ۷۹۳ تومان رسید.
-
تحلیلگران از بازگشت دلار به نرخهای بنیادی خبر میدهند
رئیس کل بانک مرکزی، محمدرضا فرزین، در تازهترین اظهارات خود درباره نوسانات نرخ ارز گفت که «نرخ بازار غیررسمی ارز تابع عوامل مختلفی از جمله عوامل انتظاری است، اما بانک مرکزی در بازار حضور دارد و انشاءالله قیمت ارز در همین محدودهها حفظ خواهد شد.» این اظهارنظر در حالی مطرح شد که طی روزهای اخیر بازار ارز در مسیر صعودی قرار گرفته و قیمت دلار بهطور محسوس افزایش یافته است.
-
سیاست جدید ارزی دولت / ادغام بازار نیما و توافقی یا بحرانی تازه؟
فرزین تأکید کرد که نرخ ارز شناور به معنای رهاشدگی نیست و بانک مرکزی از ابزارهای اقتصادی برای کنترل آن استفاده خواهد کرد. وی همچنین هدف از ابلاغ نرخ ارز ۲۸۵۰۰ تومانی را آرامش بخشی به بازارها عنوان کرد و گفت که با ایجاد مرکز مبادله ارز و طلا، مرجعیت در تعیین نرخ ارز فراهم میشود.
-
آهن نیوز گزارش می دهد؛
بازمانده دولت قبل / آیا فرزین میتواند نرخ ارز را کنترل کند؟
با گذشت چند ماه از تشکیل دولت چهارم، فرزین به عنوان تنها بازمانده تیم اقتصادی دولت قبل همچنان در سمت ریاست بانک مرکزی ابقا شده است.
-
قیمت دلار در مرکز مبادله به ۵۰ هزار و ۶۳۱ تومان رسید
در مرکز مبادله ارز و طلای ایران، قیمت دلار امروز به ۵۰ هزار و ۶۳۱ تومان رسید که نشاندهنده افزایش نسبت به روز قبل است. همچنین، نرخ حواله دلار (نیما) به ۴۹ هزار و ۲۵۲ تومان اعلام شده است. این افزایش قیمت در حالی صورت میگیرد که دلار نیما از ماهها پیش به آرامی در حال افزایش بوده و با تغییر دولت و رویکرد جدید وزیر اقتصاد، این روند شتاب بیشتری به خود گرفته است.
-
آهن نیوز گزارش میدهد
دستورالعمل جدید وزارت صمت / چالشهای تازه برای تولیدکنندگان و تجار
وزارت صمت اخیراً دستورالعمل نحوه انجام و تأیید ثبت سفارشات ارزی واحدهای تولیدی و بازرگانی را ابلاغ کرده است. طبق این دستورالعمل، سهمیه ارزی شرکتهای تولیدی کاهش یافته و سقف وارداتی آنان محدودتر شده است. این تغییرات به ویژه بر واحدهای صادراتمحور تأثیر منفی خواهد گذاشت و ممکن است انگیزه آنها برای افزایش صادرات را کاهش دهد.
-
آیا شورای عالی تجارت میتواند فاصله ارز نیما و آزاد را کاهش دهد؟
در جلسهای که به میزبانی اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، وزیر صنعت، معدن و تجارت (صمت) از موافقت اولیه با احیای شورای عالی تجارت خبر داد. این اقدام در راستای هدفگذاری دولت برای کاهش شکاف بین نرخ ارز نیما و آزاد صورت میگیرد و نشاندهنده عزم جدی وزارت صمت برای ساماندهی وضعیت ارزی کشور است.
-
چالشها و فرصتهای پیشروی صنعت فولاد در بودجه ۱۴۰۴
بر اساس گزارشهای منتشر شده، دولت در بودجه ۱۴۰۴ برای صنعت فولاد تخصیصهایی را در نظر گرفته است که به رفع برخی مشکلات کلیدی این صنعت کمک خواهد کرد. یکی از اصلیترین چالشها، کاهش تقاضا در بازارهای داخلی و جهانی به دلیل نوسانات اقتصادی و جنگهای تجاری است. به علاوه، مشکلات مربوط به تأمین مواد اولیه و انرژی نیز بر فعالیتهای فولادی تأثیر منفی گذاشته است.
-
واردات قطعات فولادی از چین در بازار ایران اوج گرفت
اخیراً، محصولات فولادی چینی به ویژه در بخش تیرآهن، ورق و پروفیل به شدت مورد توجه خریداران قرار گرفته است. در مقایسه با محصولات مشابه ایرانی، قیمتها به مراتب پایینتر بوده و این موضوع به دلیل اختلاف نرخ ارز و هزینههای تولید در داخل کشور است. به عنوان مثال، قیمت تیرآهن چینی حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد کمتر از تیرآهن تولید داخل است.
-
آهننیوز گزارش میدهد
وضعیت دلار در پی حملات اسرائیل به ایران / انتظار کاهش محسوس نرخ دلار و رونق بازار سهام
پس از حملات اخیر اسرائیل به ایران، دلار به شدت ریزش کرد و این موضوع باعث ایجاد انتظارات جدیدی در بازار ارز و سهام شده است. به گزارش رسانههای معتبر، این تحولات به ویژه در بازار فیزیکی و بورس تأثیرگذار بوده و کارشناسان به احتمال عقبنشینی دلار و شکلگیری صفهای خرید در بازار سهام اشاره میکنند.
-
فولاد در میانه التهاب بازار ارز و طلا / چرا تقاضا در رکود است؟
در حالیکه تب التهاب در بازار ارز و طلا به شدت در حال افزایش است، بازار فولاد همچنان از نوسانات این دو بازار تاثیر میپذیرد. به رغم آنکه وضعیت معاملات فولاد در بورس کالا منطقی به نظر میرسد، ضعف تقاضای واقعی در بازار نقدی به وضوح محسوس است.
-
وزیر نفت: تلاش میکنیم در فصل زمستان، قطعی گاز نداشته باشیم
وزیر نفت گفت: تلاشمان این است که با کمترین چالش با کمبود گاز مواجه باشیم تا در زمان بحران و سرمای زمستان قطعی گاز نداشته باشیم.
-
شوک موقت بازار ارز بعد از "وعده صادق۲" / مردم اسیرهیجانات نشوند
همزمان با آغاز پاسخ نظامی ایران به اسرائیل، قیمت دلار و تتر نیز با افزایش شبانه همراه شد اما کارشناسان اقتصادی این افزایش قیمت را همانند گذشته، موقتی و ناشی از افزایش هیجانات بازار میدانند و به مردم توصیه میکنند اسیر هیجانات بازار نشوند.
-
چندنرخی بودن ارز / افزایش انگیزه واردات و کاهش میل به صادرات
اگرچه این سیاست در ابتدا با هدف مهار تورم و تامین کالاهای اساسی به اجرا درآمد، اما در عمل به یکی از منابع اصلی فساد اقتصادی، ایجاد رانت و کاهش شفافیت در بازار تبدیل شده است.
-
حمله موشکی ایران، قیمت طلا را افزایش داد
آمارهای خبرگزاری بلومبرگ نشان میدهد که قیمت طلا در بازار جهانی طی ساعات گذشته بیش از ۲۴ دلار بالا رفته است.
-
یک قرن خام فروشی محصولات معدنی و فولادی در ایران/ اقتصاد کشور تاثیرپذیر از رویدادهای اقتصادی جهانی است
نگاهی به سبد صادرات نفتی و غیرنفتی کشور نشان میدهد که ما در طول یک قرن گذشته گرفتار انواع مختلف خامفروشی به بازارهای جهانی بودهایم. اگر به سال۱۹۲۹ بازگردیم، سبد صادرات کشور بدین شرح است: نفتخام، گلیم پشمی و فرش، تریاک، خشکبار، پنبهخام و برنج در کنار برخی کالاها همچون ماهی و چوب. حال به سال۲۰۲۳ بازگردیم و نگاهی کنیم به سبد صادراتی کشور که عبارت است از، نفتخام و مشتقات نفتی، مواد معدنی و سنگ، پتروشیمی و کالاهای شیمیایی، سیمان و کلینکر و فولاد.
-
کارنامه هر سه دولت یازدهم، دوازدهم و سیزدهم فاجعهبار بود/ سهم خانوارهای فقیر در سال ۱۴۰۲ به ۳۰ درصد افزایش یافت
یک اقتصاددان گفت: سهم خانوارهای فقیر از حدود ۱۱ درصد سال ۱۳۹۷ به حدود ۳۰ درصد در سال ۱۴۰۲ افزایش یافته است. همچنین سهم طبقه متوسط جامعه که سنگ بنای هر اقتصادی است، از حدود ۷۰ درصد به زیر ۵۵ درصد کاهش یافته است. در یک کلام کارنامه هر سه دولت یازدهم، دوازدهم و سیزدهم طی این دهه فاجعهبار بوده است.
-
استیل، آهن و فولاد از محصولات پر استفاده در مالزی است
سفیر مالزی در ایران گفت: استیل، آهن، فولاد، زعفران و خرما از جمله نیازها و محصولات پر استفاده در مالزی است.
-
کالاهای ایرانی در بازارهای آفریقا خوشنام است
مشاور امور بین الملل اتاق مشترک بازرگانی ایران و آفریقا با بیان اینکه کشور کالای ایرانی در بازارهای قاره آفریقا خوشنام است گفت: در این قاره فرصتهای راهبردی خوبی برای تجارت و صادرات وجود دارد که بازرگانان ایرانی میتوانند از این ظرفیت استفاده کنند.
-
دولت رئیسی توانایی خلق درآمد جدید نداشت/ پزشکیان یک ویرانه را در حوزه اقتصاد تحویل می گیرد
عضو اتاق بازرگانی ایران درباره انتظارات بخش خصوصی و جامعه از پزشکیان گفت: من خواهشی از آقای پزشکیان دارم که ارتباطشان را با مردم قطع نکنند. مشکل دولت روحانی این بود که با مردم حرف نمیزدند و خطابشان به حاکمیت بود. در تمام تصمیمات سخت که باید مردم همکاری کنند، باید مردم همراه دولت شوند.
-
سقوط کسب و کار در ایران به پایین ترین رقم ۴۴ ماهه
بررسی گزارش شامخ مرکز پژوهشهای اتاق ایران نشان میدهد که روند شاخص مدیران خرید (شامخ) در خردادماه از کاهش فعالیت کسبوکارها و سقوط این شاخص به پایینترین رقم ۴۴ ماهه حکایت دارد.