کد خبر 13850
۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۴

دبیر سندیکای لوله و پروفیل: برق قطع شد، بازار دچار کمبود شد

دبیر سندیکای لوله و پروفیل: برق قطع شد، بازار دچار کمبود شد

در حالی که صنایع فولادی کشور هنوز از تعطیلات نوروزی به‌درستی خارج نشده‌اند، تصمیم ناگهانی وزارت نیرو برای قطع برق بدون هماهنگی با وزارت صمت، چرخ تولید را زمین‌گیر کرده است. آنوش رحام با انتقاد از این اقدام، آن را نمونه‌ای از «بی‌برنامگی خطرناک» دانست که می‌تواند تبعات آن تا ماه‌ها زنجیره تولید، صادرات و بازار داخلی را فلج کند.

به گزارش خبرنگار رسانه خبری آهن‌نیوز ؛ آنوش رحام دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی ایران در گفت‌وگو با «روزنامه ایران» عنوان کرد: «براساس قانون کشور باید متولی تعطیلی یا ایجاد قطعی انرژی بخصوص برق برای صنایع، وزارت صنعت، معدن و تجارت باشد. اما متأسفانه شاهد یک نوع ناهماهنگی هستیم که بر اساس آن وزارت نیرو بدون اطلاع وزارت صمت اقدام به قطع برق صنایع در روزهای ابتدایی سال می‌کند. در واقع در این تصمیمات، تبعات آن مورد بررسی قرار نگرفته که همین امر موجب شده مشکلات مختلفی ایجاد شود.»

آنوش رحام افزود: «صنایع فولادی صنایعی به هم متصل هستند و ارتباط زنجیره‌ای دارند. درواقع از حلقه ابتدایی زنجیره که مواد معدنی است تا حلقه پایانی که صنایع تکمیلی است به هم متصل هستند. اینها در دو بخش تأمین نیاز کشور و صادرات نقش مهمی دارند. به گونه‌ای که در تأمین منابع ارزی و تولید ناخالص داخلی (GDP) یکی از مؤثرترین بخش‌ها محسوب می‌شوند. بررسی‌ها نشان می‌دهد، 45 درصد تولید ناخالص داخلی کشور مربوط به وزارت صمت است.»

اقی ماندن تبعات قطعی برق صنایع تا چند ماه

وی تصریح کرد: «زمانی که بدون اطلاع و با تصمیم خلق‌الساعه ۱۵روز صنایع را نیمه‌تعطیل می‌کنند در حالی که مدت زیادی از تعطیلات نوروز نگذشته و واحدها در شروع سال تولیدی خود هستند، موجب می‌شود همه برنامه‌ریزی و زمانبندی تولید واحدها به‌هم بخورد و تولید از روند خود خارج شود.»

رحام تصریح کرد: «در واقع واحدی که در ابتدا یا میانه زنجیر قرار دارد زمانی که ۱۵ روز با اختلال تولید مواجه می‌شود تا ۱۵ روز دیگر زمان نیاز دارد تا بتواند نیاز واحد بعدی خود را تولید کند. بنابراین عملاً تبعات چنین اقدامی تا چند ماه در کشور باقی می‌ماند. از سوی دیگر این توقف در تولید، در بازارها کمبود ایجاد می‌کند، همچنین تعهدات صادراتی و قراردادهای صادراتی را نیز دستخوش مشکلات فراوان می‌کند. با چنین تصمیماتی تعادل بازار، صادرات، ارز، تولید و... به صورت زنجیره وار از بین می‌رود.»
 
صنایع با گران‌ترین مبلغ برق را دریافت می‌کنند

وی تأکید کرد: «در حال حاضر با توجه به آمار اعلامی از سوی وزارت نیرو، کمترین مصرف برق مربوط به صنایع است و بیشترین مصرف را بخش خانگی دارد. زمانی که صنایع کشور با توقف مواجه می‌شوند تبعات آن را در بخش کارگری، پروژه‌های عمرانی، مصارف داخلی و... می‌توانیم مشاهده کنیم. در حالی که باید به جای تعطیلی صنایع، الگوی مصرف خانوارها را با استفاده از ابزارهای مختلف اصلاح کنیم.»

رحام بیان کرد: «در حال حاضر صنایع با بالاترین قیمت هزینه برق را پرداخت می‌کنند، چون یارانه‌ای به برق مصرفی صنایع تعلق نمی‌گیرد. به طوری که قیمت برق برخی از صنایع در سال گذشته حدود 900 درصد افزایش داشته است.»

انتهای پیام/ م

کد خبر 13850

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =